Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Oedeem tips

Zijn er huismiddeltjes tegen oedeem?

Oedeem oftewel het vasthouden van vocht. Lees Oma's tips tegen oedeem.

Oedeem in enkels

Had ik ook last van aan mijn voeten en enkels het was de bijwerking van het medicijn Amlodipine (hoge bloeddruk)

mercedes
Tip #20127


Ananas of bleekselderij eten tegen oedeem

Als je vocht vasthoudt is het eten van ananas en bleekselderij een goedwerkend middel. Ik maak vaak verse juices van beide omdat ze vochtafdrijvend werken. Daarnaast benen omhoog en het trekt sneller weg.

Didi
Tip #21700


Sap van aardappelen tegen oedeem

Sap van aardappelen. Schil een middelgrote aardappel, en snijd deze in dunne plakjes. Wikkel de aardappelschijfjes rond je handen en / of voeten waarbij je de schijfjes op hun plaats houdt met behulp van medisch gaas. Laat dit geheel ruim 30 minuten zitten, waarna je de aardappelschijfjes weggooit. Je kunt deze behandeling zo vaak herhalen als je nodig vindt. Eventueel kun je ook dunne plakjes komkommer gebruiken, als aardappelen niet voorhanden zijn.

Omaweetraad
Tip #16241


Het dragen van kousen

Als ik iets vervelend vind is het wel oedeem. Daarom heb ik tips oedeem is een keer opgezocht. Ik werd er zeker wel wijzer van. Het is handig om kousen te dragen. Dit zal het allemaal een heel stuk minder maak. Ik vond het een zeer goede tip.

Ella
Tip #20178


Benen hoger leggen als oedeem tips

Op het moment dat je last hebt van oedeem, kan dit erg vervelend zijn. Dit komt omdat oedeem niet alleen erg vervelend is om last van te hebben, maar het kan ook nog eens pijnlijk zijn om last van te hebben. Het is gelukkig mogelijk om dit op te lossen door je benen hoger te leggen. Oedeem is eigenlijk het ophopen van vocht in je voeten. Dit is niet zo prettig om last van te hebben. Gelukkig is het mogelijk om je voeten hoger te leggen tegen oedeem. Dit kun je het beste doen door een beenkussen in bed. Vaak ligt dit ook erg prettig.

Patricia
Tip #21238


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen


Op Oma Weet Raad vind je veel tips waarmee je met huismiddelen en handigheidjes bepaalde problemen kunt oplossen. Deze tips komen van gebruikers van de website en zijn niet gecontroleerd op hun werking. Hierdoor zijn de tips absoluut niet geschikt als vervanging voor medisch advies. Indien je medische of psychische klachten ervaart, raden we met klem aan om direct de huisarts of een andere medisch specialist te raadplegen.