Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Ontstoken ogen

Wat zijn oma's tips tegen ontstoken ogen?

Als je een ontstoken oog of ooglid hebt zijn er huismiddeltjes die kunnen helpen. Je kan bijvoorbeeld een oog spoelen of alle andere tips goed doorlezen van andere bezoekers.

Ontstoken oog schoonmaken met kamille thee

Bij ontstoken ogen deze schoonmaken met kamille thee. Haal een watje door de afgekoelde kamille thee en maak het oog schoon van buiten naar binnen.

Lisette
Tip #4454
8 0
Ontstoken oog schoonhouden met babyshampoo

Als je een oogontsteking hebt kan je het oog het beste verzorgen door drie keer per dag het oog schoon te houden met een washandje en wat zeep vrije baby shampoo. Dat is de snelste manier om het weg te laten gaan. Gehoord van de dokter.

Markos
Tip #5242
4 1
Ontstoken ogen

Zelf heb ik snel last van dikke, opgezwollen ogen. Ze doen pijn, vooral als je er met je vinger overheen gaat. Neem dan twee watjes en kokend water (waterkoker) doop de watjes in het water en leg ze op je ogen (niet te heet) en wrijf zachtjes al het spul uit je ogen. Koude theezakjes (met koud water) werken ook erg goed voor brandende/jeukende ogen. De volgende dag zal het veel minder zijn.

Nina
Tip #4270
2 0
Theezakje op ontstoken oog

Als ik ontstoken ogen heb of jeuk kook ik een heel klein beetje water leg er een theezakje in het gaat er om dat het thee zakje doordrenkt is even uitknijpen en haal dat langs me oog en wacht een paar seconde en evt herhalen en kort daarna geen jeuk of zere ogen meer ook heel geschikt bij babys en kl kinderen voor iedereen dus.

Margriet
Tip #2389
1 0
Ontstoken oog in water

Kook water,laat het afkoelen, borrelglaasje helemaal vullen (tot de rand toe). Hoofd buigen naar voren, oog wijd open en borrelglaasje op het oog plaatsen. Oog dus in het water. Oog heen en weer rollen en dat 3x per dag doen. Na paar dagen is het weg.

Kitty
Tip #3363
0 0
Druppel lauwe melk in ontstoken oog

Druppel er 2x daags wat lauwe melk in en binnen een paar dagen is het weg.

Edwin
Tip #3386
0 0
Ontstoken oog deppen met thee

Normale thee koken en af laten koelen tot lauw warm. met tissue de ogen flink nat deppen. Verzacht gelijk daarna. Je kunt ook spoelen met een glaasje. Regelmatig herhalen. Onstoken oog is na een paar dagen bijna weg.

Marie-Anne
Tip #4585
0 0
Kamille thee helpt bij ontstoken oog

Ik heb zelf regelmatige last van ontstoken ogen (oogleden met name). Dan kook ik water, doe er een zakje kamillethee in, laat het ff trekken en dan denk ik het af tot het is afgekoeld. Vervolgens spoel ik 4 keer per dag met watten (elke keer een schone, ook voor elk oog) mijn ogen. Werkt perfect, binnen 24 uur zijn de klachten zo goed als weg!

Froukje
Tip #5247
0 0
Moedermelk helpt tegen ontstoken ogen

Een paar druppels borstvoeding in het oogje druppelen, meerdere keren per dag en het is zo weer over. (tip van een kraamverzorgster)

Saskia
Tip #5866
0 0
Ontstoken oog druppelen met moedermelk

Misschien een beetje raar, maar als je baby een ontstoken oogje heeft en je geeft borstvoeding kun je na het voeden wat melk in het oogje druppelen. Binnen een dag is het over

Maantje
Tip #8890
0 0
Kamille thee helpt bij ontstoken oog

Zakje kamille thee in kokend water leggen, dat koud laten worden. Wattenschijfje pakken, dat in de koude kamillethee doen en dat op je ook deppen, druppelen of gewoon op je oog leggen. Zowel voor mens als dier werkt dit heel ontspannend en geen last meer van ontstoken ogen!

Amber Jongman
Tip #12053
0 0
Op Oma Weet Raad vind je veel tips waarmee je met huismiddelen en handigheidjes bepaalde problemen kunt oplossen. Deze tips komen van gebruikers van de website en zijn niet gecontroleerd op hun werking. Hierdoor zijn de tips absoluut niet geschikt als vervanging voor medisch advies. Indien je medische of psychische klachten ervaart, raden we met klem aan om direct de huisarts of een andere medisch specialist te raadplegen.