Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Bij ontstoken ogen deze schoonmaken met kamille thee. Haal een watje door de afgekoelde kamille thee en maak het oog schoon van buiten naar binnen.

Lisette
8 0


Als je een oogontsteking hebt kan je het oog het beste verzorgen door drie keer per dag het oog schoon te houden met een washandje en wat zeep vrije baby shampoo. Dat is de snelste manier om het weg te laten gaan. Gehoord van de dokter.

Markos
4 1


Zelf heb ik snel last van dikke, opgezwollen ogen. Ze doen pijn, vooral als je er met je vinger overheen gaat. Neem dan twee watjes en kokend water (waterkoker) doop de watjes in het water en leg ze op je ogen (niet te heet) en wrijf zachtjes al het spul uit je ogen. Koude theezakjes (met koud water) werken ook erg goed voor brandende/jeukende ogen. De volgende dag zal het veel minder zijn.

Nina
2 0


Als ik ontstoken ogen heb of jeuk kook ik een heel klein beetje water leg er een theezakje in het gaat er om dat het thee zakje doordrenkt is even uitknijpen en haal dat langs me oog en wacht een paar seconde en evt herhalen en kort daarna geen jeuk of zere ogen meer ook heel geschikt bij babys en kl kinderen voor iedereen dus.

Margriet
1 0


Kook water,laat het afkoelen, borrelglaasje helemaal vullen (tot de rand toe). Hoofd buigen naar voren, oog wijd open en borrelglaasje op het oog plaatsen. Oog dus in het water. Oog heen en weer rollen en dat 3x per dag doen. Na paar dagen is het weg.

Kitty
0 0


Druppel er 2x daags wat lauwe melk in en binnen een paar dagen is het weg.

Edwin
0 0


Normale thee koken en af laten koelen tot lauw warm. met tissue de ogen flink nat deppen. Verzacht gelijk daarna. Je kunt ook spoelen met een glaasje. Regelmatig herhalen. Onstoken oog is na een paar dagen bijna weg.

Marie-Anne
0 0


Ik heb zelf regelmatige last van ontstoken ogen (oogleden met name). Dan kook ik water, doe er een zakje kamillethee in, laat het ff trekken en dan denk ik het af tot het is afgekoeld. Vervolgens spoel ik 4 keer per dag met watten (elke keer een schone, ook voor elk oog) mijn ogen. Werkt perfect, binnen 24 uur zijn de klachten zo goed als weg!

Froukje
0 0