Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Zodra je het voelt opkomen: WITTE NATUURAZIJN erin doen! Doe een aantal druppels op een steriel gaasje en duw deze voorzichtig de gehoorgang in. (ik doe het mbv een pincet die ik even boven het vuur gehouden heb, zodat het bacterievrij is) De druppels die je bij de huisarts krijgt, IS witte natuurazijn! (met een beetje ontstekingremmer zodat het sneller geneest, maar tis in principe dus hetzelfde! Mijn huisarts beaamde het) Ikzelf heb chronische oorontsteking en dit werkt goed zodra ik het op voel komen. Overigens NOOIT watjes in de oren doen! (dan wordt het oor warmer en zodoende perfecte broedplaats voor de bacterieen)

0 1


Als je last hebt van oorontsteking kook een ei hard en leg deze als die nog warm is tegen het oor en laten afkoelen. Heb het altijd bij mijn zoon gedaan en werkt echt omdat het ei in de schil blijft mocht hij hem daarna opeten zodat het nadeel ook een voordeel had.

0 0


Heb je zware oorontsteking waarbij je zoveel pijn hebt en dat het maar niet los komt????? Doe wat olijfolie in een pannetje en warm het op. Maak het niet te heet!!! Je vinger moet er tegen kunnen! Doop een wattenstaafje in deze warme olie en draai het voorzichtig je oor in. Na verloop van tijd komt het los door de olie en de warmte. Succes!

0 0


Heb je oorontsteking pak dan een handdoek en vouw hem dubbel. Doe nu wat yoghurt in de handdoek, rasp wat uien en een stukje mierikswortel. Rol de handdoek dicht doe hem om je nek en dan een das erom. Ga met dit op je nek slapen en de volgende dag is het over. De mierikswortel en uien gaan namelijk tegen elkaar vechten en word het warm waardoor de ontsteking verdwijnt. dit werkt echt!

0 0


Veel kinderen hebben regelmatig last van oorontsteking. Ik deed het volgende bij mijn (4) kinderen: neem een niet te dik stukje ui. Kerf dit goed in met een mes, zodat de sappen gemakkelijk vrijkomen. Plak de ui achter het oor met hansaplast of pleister. Ik deed het altijd voor het slapen gaan. De pijn wordt heel snel minder en de kinderen slapen als een tierelier.

0 0


Ik heb mijn hele leven zeer veel buiten oorontstekingen gehad, alle mogelijke middelen gekregen en uitgeprobeerd, niets heeft langdurig geholpen. Geen specialist heeft kunnen helpen. Nu heb ik zelf uitgevonden : neem een stukje siliconenslang (Wildkamp) van c.a 2 cm lang en 4 mm buitenmaat, knip een 2 x 4 cm verbandgaasje, vouw deze dubbel, doe het einde van het slangetje in het midden en vouw deze om het slangetje. Smeer oorzalf Terra-Cortril langs het verbandgaasje en puntje en steek dan alles in het oor. De zalf blijft hierdoor langdurend werkend. Nieuwe bacteriƫn hebben geen toegang, in- en onderhuidse worden gedood. Ververs het gaasje 2 x per week. Ik heb nu vele maanden geen oorpijn meer. Doe er indien nodig af en toe nog druppels bij of poeder hetgeen de KNO specialist of dokter verstrekt. Kosten eenmalig nagenoeg 0,01 euro per 20 jaar. Succes voor mij 100%. De KNO specialist schrijft er mogelijk een medisch verslag over

0 0