Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Overgang tips

Wat zijn Oma's tips bij de overgang?

Tijdens de overgang kunnen vrouwen last krijgen van diverse problemen en ongemakken. Vind hier Oma's tips die kunnen helpen.

Overgangsklachten verminderen

Tips om overgangsklachten te verminderen: - Zorg voor gezonde voeding: Goede producten zijn groente, fruit, noten, granen, vis en bruine rijst. Daarnaast kun je de inname van producten als cafeïne, suiker, alcohol en sterk gekruid eten beter beperken. - Zorg voor voldoende lichaamsbeweging, dit is belangrijk om de overgangsklachten te beperken. Probeer ook vaak buiten te bewegen, want zonlicht heeft een goede invloed op je botten en je lichaam. - Zorg voor een goede nachtrust: Slapeloosheid is een veelvoorkomende klacht tijdens de overgang. Zorg voor een goed slaapritme. Ga iedere avond rond dezelfde tijd naar bed. Kijk ook zo min mogelijk tv en gebruik je telefoon, tablet of laptop niet vlak voordat je gaat slapen. Daarnaast is het belangrijk dat de slaapkamer goed geventileerd is en de temperatuur niet te hoog is.

Tip #15575
1 1

Verschrikkelijk die menopauze! Goed slapen / goed eten en goed bewegen zijn de beste oplossingen zo lijkt het. Makkelijker gezegd dan gedaan.

0

Login om een reactie te geven: