Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Overgeven Stoppen

Wat kan je het beste doen om overgeven te stoppen?

Het is erg vervelend als je binnen een korte periode vaak moet overgeven. Ook bij kinderen kan het voorkomen dat ze vaak moeten braken. Hier vind je een verzameling van Oma's tips die gaan over 'overgeven stoppen'.

Stoppen met gal spugen

Overgeven is een vervelend iets, zeker als het doorgaat tot je gal spuugt. Dit kan je laten stoppen door in een glas een eetlepel suiker te doen, Dan voorzichtig coca cola erbij doen. Het helemaal laten uitbruisen! Dan rustig iedere keer een slokje nemen. Dit helpt dus alleen als je gal spuugt.

Deliwines
Tip #555


Cola drinken helpt om te stoppen met braken

Deze tip kreeg ik van mijn huisarts. Mijn zoontje van 2 hield niets meer binnen doordat hij steeds moest overgeven. Toen ik de huisarts belde gaf hij mij als tip om eens een paar slokjes cola te geven. En jawel, het overgeven was eindelijk over!

Miek
Tip #5847


AA drank tegen braken

Mijn dokter zei eens nadat mijn dochtertje zo aan het braken was geweest om haar tussendoor energiedrank te geven (bijv.AA drank) daar zit álles in (vocht, zout, suiker enz) Niet teveel, maar gewoon slokjes om o.a het vocht in balans te houden.

An
Tip #5529


Spugen is niet fijn, gebruik honing

Overgeven stoppen zal ik het liefst zo snel mogelijk willen. Ik kan het niet altijd zomaar stoppen. Wanneer mijn maag wat onrustig wordt, werkt het voor mij om thee te drinken. Ik doe er dan wat honing bij en dan moet ik vaak al een heel stuk minder snel overgeven. Dat vind ik erg fijn, want ik hou er niet van om over te geven.

Mehmet
Tip #20233


Thee met honing om overgeven te stoppen

Als je moet overgeven, is het natuurlijk wel zo prettig als dit zo snel mogelijk stopt. Dit komt omdat het niet prettig is om over te geven. Het overgeven stoppen is redelijk makkelijk te doen door middel van thee met honing. Thee met honing zorgt er namelijk voor dat je maag een beetje kalmeert.

Amalia
Tip #21244


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen


Op Oma Weet Raad vind je veel tips waarmee je met huismiddelen en handigheidjes bepaalde problemen kunt oplossen. Deze tips komen van gebruikers van de website en zijn niet gecontroleerd op hun werking. Hierdoor zijn de tips absoluut niet geschikt als vervanging voor medisch advies. Indien je medische of psychische klachten ervaart, raden we met klem aan om direct de huisarts of een andere medisch specialist te raadplegen.