Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Piercing ontstoken

Ontstoken piercing eruit halen of niet?

Met een ontstoken piercing weet Oma wel raad. Je vindt antwoord op vragen als "wat moet je doen met een ontstoken gaatje in het oor?" of "Moet je een ontstoken helix piercing eruit halen of juist niet?". Wist je trouwens dat het gaatje eigenlijk piercing heet en niet het sieraad zelf...

Ontstoken huid met babyzeep wassen en niet aanraken

Blijf je last houden van een oorpiercing of oorbel die steeds weer ontsteekt? Niet aanraken, tenzij je onder de douche staat of net je handen hebt gewassen. Er zitten altijd bacteriën aan je handen en daardoor ontsteekt het direct. Mocht het een beetje gaan onsteken, elke dag wassen met babyzeep, is zo weer oke! Helpt ook goed tegen een bultje dat achter de piercing kan onstaan.

Eike
Tip #14965


Niet je piercing eruit halen

Is je piercing ontstoken...? Nooit eruit halen! Stel dat het gaatje dichtgroeit, dan gaat de ontsteking erin zitten, is de ontsteking nog pijnlijker en gaat er waarschijnlijk niet meer uit!! BTW, als je een ontsteking hebt is het ook moeilijk evt. je piercing er weer in te doen.

Xxxx
Tip #4360


Watje met kamillethee op geïrriteerde piercing

Piercing; als je piercing geirriteerd is, doe er dan een watje met een beetje slappe kamillethee op, beter als alcohol!

Margriet
Tip #556


Tips behandeling ontstoken piercing

Als je piercing ontstoken is behandel het dan met een badje van zeezout en lauwwater.En gebruik sebamed zeep (blok)om onder de douche je piercing mee te wassen.Helpt perfect.

Pauline
Tip #1327


Unicara zeep helpt geïrriteerde huid door piercing

Is je piercing en/of de huid eromheen geïrriteerd/ontstoken? Spoel dan onder de douche 2x per dag met Unicura handzeep. Let wel op dat je 1 van de verzorgende pakt zoals Harmony, Balance of Sensitive. Eva :)

Tip #7515


Onstoken piercing

Ik heb al een langere tijd mijn helix piercing en het bleef maar irriteren wat voor mij heeft geholpen is elke dag even in een bakje met water en soda te zitten met de piercing ! Me bultje is eindelijk weg

Miranda
Tip #19459


Ontstoken piercing verhelpen met ibuprofen

Is je piercing ontstoken en werken middeltjes als soda, zout en kamillethee niet? Neem Advil 200mg iboprufen 2x per 4 uur. Binnen 24 uur zijn de symptomen als koorts weg en de ontsteking ook ver. Hij kan echter terugkomen! Neem dan contact op met je huisarts.

Tip #7436


Ontstoken Piercing

Als je piercing ontstoken is een watje in zoutwater drenken en vervolgens erop leggen voor ongeveer 10 min. Het vuil wordt er dan als het ware uit getrokken.

Nicole....
Tip #16746


Paracetamol

Is je piercing ontstoken? Maak een papje van paracetamol en water. Smeer dit er ‘s avonds op voor het slapen gaan.. herhaal dit een aantal keer en je piercing is zo geheeld.

Tes
Tip #21142


Piercing in zwitsal babycreme

Is je piercing ontstoken? haal hem er dan even uit en doe hem in de zwitsal babyzalf/creme. een paar dagen herhalen 3x per dag en de onsteking is weg.

Margo
Tip #2955


Gedenatureerde alcohol op ontstoken piercing

Ontstoken piercing? Zelfs nadat hij al lang geleden gezet is? Ik gebruik gedenatureerde alcohol (70%). Pak een watje en doe er wat van de alcohol op en maar de plek van de ontsteking schoon. Elke dag, maar niet aan raken met de handen!

Esméed
Tip #15911


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen