Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Ik heb zelf ook last van jeugdpuistjes en dat komt met name door mijn vette huid. 1x per week doe ik wat yoghurt op mijn gezicht als een soort maskertje. Dit heeft een zuiverende werking en is lekker verfrissend. Ook smeer ik elke ochtend en avond sudocreme op mijn puistjes waardoor ze een stuk verminderen. Wat ook een goeie tip is, is dat je wat karnemelk doet op een wattenschijfje en dat elke ochtend en avond aanbrengt. Zo bespaar je je geld aan alle crèmes en dat soort ditjes en datjes. Deze tips raadt ik jullie echt aan!

21 3

Melkproducten zijn slecht voor puistjes en zorgen ervoor dat er alleen maar meer puisten komen. Het beste voor puistjes is als je melkproducten geheel of bijna van je dieet verwijderd. Dingen die je verder kunt doen tegen puistjes: 1) Elke dag 's ochtends en 's avonds je gezicht reinigen met warm water. 2) Een keer in de week je gezicht heel goed reinigen door bijvoorbeeld je gezicht te stomen. Hoe doe je dit? Heel simpel: Je vult je wasbak met heel warm/kokend water en vervolgens leg je een handdoek over de kraan en je hoofd. Je creëert als het ware een afgeslote stoomruimte; het stoom zit opgesloten en dat helpt je poriën te openen. Vervolgens met koud water je gezicht wassen; doe dit met een washandje of een stuk van een handdoek, zodat je ook je gezicht een beetje scrubt. Dan kan je eventueel nog een hydraterende crème aanbrengen voor een zachtere huid. 3) Deze tip alleen gebruiken als je geen wondjes of littekens op je gezicht heb. Pers een halve citroen; in een bekertje of dergelijke. Vervolgens, als je een gevoelige huid hebt, kan je er een beetje water aan toevoegen. Dan smeer je het over de gebieden op je gezicht waar zich puistjes bevinden. Laat dit zo'n 30 minuten zitten en was het eraf met water. 4) Tandpasta kan werken, maar gebruik dit alleen in noodgevallen. Dit zorgt ervoor dat de puist minder goed zichtbaar wordt, maar het zorgt er niet voor dat de puist compleet weggaat. Smeer een beetje tandpasta over de gebieden met puistjes, niet over het hele gezicht als een masker want droogt heel je huid uit! En laat het een tijdje zitten, je kan zelf bepalen hoe lang. Maar nooit langer dan een nachtje.

3

ik wil het wel proberen en ik denk dat het wel gaat lukken.

0

je gezicht wassen met echte aleppo zeep....

0

Login om een reactie te geven: