Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Ringworm behandelen

Kun je ringworm zelf met huismiddelen behandelen?

Ringworm is een huidinfectie die wordt veroorzaakt door een schimmel. Met name kinderen hebben hier wel eens last van. Direct contact met de huid of schilfers van de huid kan voor verspreiding zorgen. Ringworm is dus besmettelijk. De huisarts kan een schimmeldodende zalf voorschrijven, maar er zijn ook natuurlijke middelen waarmee mensen ringworm behandelen. Op deze pagina vind je tips over het tegengaan van ringworm.

Borax tegen ringworm

Zelf bijna een jaar lang last gehad van ringworm op de lies streek aan weerszijden vanwege onze kat die het had opgelopen buiten. Niets hielp, van knoflook tot tea-tree olie. Uit nieuwschierigheid een theelepel borax gemixt met sudocrem (zinkzalf) en vervolgens redelijk dik aangebracht op de geinfecteerde huid. In een mum van tijd de hardnekkige schimmel - die immidels diep in de huid was gedrongen - compleet om de zeep geholpen! Na één week al vrijwel helemaal weg na elke avond voor het naar bed gaan het goedje aan te brengen op de huid.

AmitaBhaga
Tip #18674


Tea Tree olie tegen ringworm

Je kunt ringworm zelf behandelen met tea trea olie. Dat wordt al eeuwen gebruikt in Australië als antischimmel middel. Schijnt te werken en als natuurlijk middel het proberen waard.

Oma Jeltje
Tip #18039


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen


Op Oma Weet Raad vind je veel tips waarmee je met huismiddelen en handigheidjes bepaalde problemen kunt op lossen. Deze tips komen van gebruikers van de website en zijn niet gecontroleerd op hun werking. Hierdoor zijn de tips absoluut niet geschikt als vervanging voor medisch advies. Indien je medische of psychische klachten ervaart, raden we met klem aan om direct de huisarts of een andere medisch specialist te raadplegen.