Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Ringworm behandelen

Kun je ringworm zelf met huismiddelen behandelen?

Ringworm is een huidinfectie die wordt veroorzaakt door een schimmel. Met name kinderen hebben hier wel eens last van. Direct contact met de huid of schilfers van de huid kan voor verspreiding zorgen. Ringworm is dus besmettelijk. De huisarts kan een schimmeldodende zalf voorschrijven, maar er zijn ook natuurlijke middelen waarmee mensen ringworm behandelen. Op deze pagina vind je tips over het tegengaan van ringworm.

Tea Tree olie tegen ringworm

Je kunt ringworm zelf behandelen met tea trea olie. Dat wordt al eeuwen gebruikt in Australië als antischimmel middel. Schijnt te werken en als natuurlijk middel het proberen waard.

Oma Jeltje
Tip #18039
0 0

Login om een reactie te geven:

Op Oma Weet Raad vind je veel tips waarmee je met huismiddelen en handigheidjes bepaalde problemen kunt op lossen. Deze tips komen van gebruikers van de website en zijn niet gecontroleerd op hun werking. Hierdoor zijn de tips absoluut niet geschikt als vervanging voor medisch advies. Indien je medische of psychische klachten ervaart, raden we met klem aan om direct de huisarts of een andere medisch specialist te raadplegen.