Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Schaafwond behandelen

Hoe behandel je een schaafwond?

Als je bent gevallen en je huid is oppervlakkig open gegaan, dan spreek je vaak over een schaafwond. Kinderen zijn kampioen schaafwond oplopen, maar ook als je ouder bent kun je er natuurlijk mee te maken krijgen. Vind hier tips om een schaafwond te behandelen.

Calendula zalf bij schaafwonden

Mijn allround tip is calendula-zalf. Is gelige zalf in een tubetje, verkrijgbaar bij apotheek of drogist. Zodra een brandwond of schaafwond niet meer bloedt en schoon is, kun je er calendula op smeren. Dit bevorderd de genezing (het gaat er echt veel sneller door!) en ik heb er regelmatig mee voorkomen dat ik erge littekens overhield.

Tip #8854


Schaafwond behandelen

Een schaafwond kun je het beste schoon maken met wat lauw water. Haal stukjes vuil/zand/steentjes er eventueel met een pincetje uit. Dep de wond droog met een schone doek en laat alles zoveel mogelijk drogen zonder er wat op te doen. Een schaafwond geneest dan vrij snel. Als je toch besluit om er een pleister op de doen, plak deze dan lekker los zodat er veel lucht onder de pleister kan.

Sjelsjel
Tip #16605


Schaafwond behandelen met lauw water

Een schaafwond is iets wat eigenlijk niet aan te raden valt om ergens mee te behandelen. Daarom is het aan te raden om gewoon alleen lauw water te gebruiken bij het behandelen van een schaafwond. Zo voorkom je dat er eventueel weer extra andere bacteriën in terecht komen.

Acer
Tip #20921


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen