Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Schimmelinfectie

Wat zijn goede oplossingen als je last hebt van een schimmelinfectie?

Rondom schimmelinfecties zijn er veel mythes in de wereld. Let dus goed op als u tips van gebruikers opvolgt. De gouden tip: "een schimmelinfectie gaat vaak vanzelf over"

Draag katoenen ondergoed bij schimmelinfecties

Een aanvulling: Draag katoenen ondergoed wat goed kan ademen!

Irene
Tip #1812
0 0




Tampon in yoghurt helpt tegen schimmelinfecties

Ik krijg altijd schimmel infectie naar antibiotica gebruik dan altijd een tampon in de yoghurt gedoopt binnen een dag is de vaginale schimmel infectie weg.

Jolanda
Tip #2356
0 0




Vitamine C1200 tegen schimmelinfecties

Eet dagelijks een tablet vitamine C 1200. Vornamelijk de week voor de menstruatie is het belangrijk. Heb er gelukkig nooit meer last van gehad

Saskia
Tip #2738
0 0




Tampon gedrenkt in yoghurt laat jeuk verdwijnen

Breng tampon in, gedrenkt in yoghurt. Jeuk verdwijnt dan snel. Advies van mijn huisarts! Het werkt!

Liesbeth
Tip #2997
0 0




Yacult helpt tegen schimmelinfecties

Drink dagelijks een flesje yacult. Sinds ik dit drink (een jaar), heb ik geen last meer gehad.

Emmy
Tip #3567
0 1




Tea tree druppels helpen tegen schimmelinfecties

Voor een hardnekkige vaginale schimmelinfectie, gebruik dagelijks een vaginale douche. Lauw water gemengd met een aantal (ca. 6) tea tree druppels. Na een aantal dagen verdwijnt de infectie.

Ruben
Tip #5452
0 0




Gebruik geen inlegkruisjes bij schimmelinfecties

Om te beginnen: inlegkruisjes weggooien! Deze zijn echt funest! Daarna je echt grondig laten behandelen door een arts. Het is al eerder vermeld. Deze schimmel, de candida, is gevaarlijker dan je denkt! Als deze niet goed wordt bestreden, kan het vele ernstige ziekten veroorzaken. Ik heb er ME door gekregen. Door een aangepast dieet is deze schimmel onder controle te krijgen. Daarnaast spoelen met lauwwarm water, uitwendig het liefst zonder zeep, anders vaginale wasemulsie.

Jaimee
Tip #4764
0 0




Menstruatiecup ipv. tampons bij schimmelinfecties

Na jaren (!) last eindelijk iets dat werkt bij mij; geen tampons meer maar menstruatiecup gebruiken en monolaurinezuur gebruiken! Is een voedingssupplement. Wilde het delen omdat ik weet hoe er niets tegen helpt maar dit werkt bij mij.

Dee
Tip #15257
0 0




Op Oma Weet Raad vind je veel tips waarmee je met huismiddelen en handigheidjes bepaalde problemen kunt oplossen. Deze tips komen van gebruikers van de website en zijn niet gecontroleerd op hun werking. Hierdoor zijn de tips absoluut niet geschikt als vervanging voor medisch advies. Indien je medische of psychische klachten ervaart, raden we met klem aan om direct de huisarts of een andere medisch specialist te raadplegen.