Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Schimmelinfectie

Wat zijn goede oplossingen als je last hebt van een schimmelinfectie?

Rondom schimmelinfecties zijn er veel mythes in de wereld. Let dus goed op als u tips van gebruikers opvolgt. De gouden tip: "een schimmelinfectie gaat vaak vanzelf over"

Vitamine C1200 tegen schimmelinfecties

Eet dagelijks een tablet vitamine C 1200. Vornamelijk de week voor de menstruatie is het belangrijk. Heb er gelukkig nooit meer last van gehad

Saskia
Tip #2738


Tampon in yoghurt helpt tegen schimmelinfecties

Ik krijg altijd schimmel infectie naar antibiotica gebruik dan altijd een tampon in de yoghurt gedoopt binnen een dag is de vaginale schimmel infectie weg.

Jolanda
Tip #2356


Tea tree druppels helpen tegen schimmelinfecties

Voor een hardnekkige vaginale schimmelinfectie, gebruik dagelijks een vaginale douche. Lauw water gemengd met een aantal (ca. 6) tea tree druppels. Na een aantal dagen verdwijnt de infectie.

Ruben
Tip #5452


Tampon gedrenkt in yoghurt laat jeuk verdwijnen

Breng tampon in, gedrenkt in yoghurt. Jeuk verdwijnt dan snel. Advies van mijn huisarts! Het werkt!

Liesbeth
Tip #2997


Gebruik geen inlegkruisjes bij schimmelinfecties

Om te beginnen: inlegkruisjes weggooien! Deze zijn echt funest! Daarna je echt grondig laten behandelen door een arts. Het is al eerder vermeld. Deze schimmel, de candida, is gevaarlijker dan je denkt! Als deze niet goed wordt bestreden, kan het vele ernstige ziekten veroorzaken. Ik heb er ME door gekregen. Door een aangepast dieet is deze schimmel onder controle te krijgen. Daarnaast spoelen met lauwwarm water, uitwendig het liefst zonder zeep, anders vaginale wasemulsie.

Jaimee
Tip #4764


Menstruatiecup ipv. tampons bij schimmelinfecties

Na jaren (!) last eindelijk iets dat werkt bij mij; geen tampons meer maar menstruatiecup gebruiken en monolaurinezuur gebruiken! Is een voedingssupplement. Wilde het delen omdat ik weet hoe er niets tegen helpt maar dit werkt bij mij.

Dee
Tip #15257


Draag katoenen ondergoed bij schimmelinfecties

Een aanvulling: Draag katoenen ondergoed wat goed kan ademen!

Irene
Tip #1812


Yacult helpt tegen schimmelinfecties

Drink dagelijks een flesje yacult. Sinds ik dit drink (een jaar), heb ik geen last meer gehad.

Emmy
Tip #3567


Vaseline mengen met azijn

Pak een bakje en een lepel voor de vaseline. Doe met de lepel de vaseline er in en voeg wat azijn door. Roer dit door elkaar en breng dit dan aan. Dit verhelpt tegen de jeuk. Maar zorgt ook dat de schimmel weg gaat!

Rowan
Tip #22302


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen


Op Oma Weet Raad vind je veel tips waarmee je met huismiddelen en handigheidjes bepaalde problemen kunt oplossen. Deze tips komen van gebruikers van de website en zijn niet gecontroleerd op hun werking. Hierdoor zijn de tips absoluut niet geschikt als vervanging voor medisch advies. Indien je medische of psychische klachten ervaart, raden we met klem aan om direct de huisarts of een andere medisch specialist te raadplegen.