Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Het is een beetje vreemd maar bij mij werkte het direct: 2 tenen knoflook persen en mengen met een klein beetje olijfolie. Eerst de voeten deppen met een watje met azijn en aan de lucht laten drogen. Daarna het knoflookmengsel op de aangetaste nagel(s) doen en plastic folie over de voeten wikkelen. Sok erover en minimaal de hele nacht dragen (ik heb het 24 uur volgehouden). Als je de folie verwijderd zal je zien dat de knoflook de schimmel heeft gedood (knoflook is verkleurd en de verkleuring van de nagels is vele malen minder). Dan de voeten goed schoonspoelen en eventueel borstelen met een nagelborstel. Verdere behandeling bestaat uit een dagelijks voetbadje met vaporub en iedere week de "knoflook packing" maar dan nu alleen in de nacht. Weg voetschimmel en de nagel groeit weer gezond uit. (Bij een kennis was de nagel zelfs afgevallen en groeide er een nieuwe nagel)

4 5 2 2


Gebruik pau d'arco tegen schimmelnagels. Dit is phytotherapie, het zijn kruiden die je in pilvorm kan krijgen bij een reform/kruidenzaak. Het helpt ontstekingen van binnenuit via het bloed te doden. Helpt nog beter dan dettol dat alleen via de buitenkant werkt.

3 5 1 0


Neem een voetenbadje met bruistabletten voor een kunstgebit. Daarna de nagel zoveel mogelijk afvijlen en vervolgens insmeren met Vicks VapoRub (als reclame niet mag: een bekend middel wat je op je borst smeert om de luchtwegen te openen bij verkoudheid). Na een nachtje intrekken de nagels weer schoonmaken met een watje met azijn. Werkt heel snel, na een paar dagen ziet de nagel er al beter uit! Het vijlen, smeren en schoonmaken volhouden tot de schimmelnagel helemaal verdwenen is.

3 5 1 1


Schimmels kunnen niet tegen licht (UV-straling). Leg een gezichtsbruiner (ongeveer 75€) horizontaal en monteer een rooster (bv: ovenrooster steunend op 4 bakstenen) boven het toestel zodat je er de voeten op kunt zetten. Voor schimmelnagel leg je de gezichtsbruiner op de rooster, schijnend naar beneden. Steek de voeten eronder. Elke dag 15 min zonnen. Na 1 week ziet u al resultaat.

5 0 0


Regelmatig deppen (watje) met appelazijn helpt bij veel mensen om schimmelnagels op een natuurlijke manier te laten verdwijnen.

5 0 0


Een klein jaar geleden had ik stinkende schimmelnagels waar ik heel erg vies van was , ik heb een bakje ( alleen voor de tenen) eerst elke avond met azijn gevuld , en heb de tenen daar ongeveer 10 min. in geweekt. en de schimmel is weg ! Ik doe nu voor alle zekerheid even een onderhoudskuur van 1 keer per week. Maar de schimmel is verdwenen. En daar ben ik heel dankbaar voor. Het is een hele goedkope manier om er vanaf te komen , mijn nagels worden nu weer mooi roze.

5 0 0


Tegen schimmelnagels helpt equilac (paardenmelk) capsules. Kan je bij reform of apotheek kopen. Is perfect, ook voor rode huidinfecties!

5 0 0


Appelazijn werkt echt! Ondertussen al honderden euro's uitgegeven aan producten voor schimmelnagels, maar niks werkte. Totdat een pedicure met het idee kwam om Appelazijn te proberen. Het heeft wel een lange adem nodig, want het duurt zeker een jaar voordat een teennagel van een grote teen vernieuwd is. Maar het is de moeite waard. Druppel elke avond en ochtend met een pipetje een paar druppeltjes op de nagel. Het verkleurd wel wat, maar lelijker dan een schimmelnagel kan het toch niet worden. Af en toe de bovenkant even bijvijlen, en je ziet vanzelf een mooie gezonde nagel groeien. Succes!

5 0 0


Gebruik Dettol bij schimmelnagels. Eerst de nagel goed vijlen en daarna Dettol aanbrengen. Behandeling goed door zetten en mooie nagels komen weer te voorschijn.

5 0 0


Bij schimmelnagels 1 keer per dag baden (15 min)in lauw water met een paar druppels Goudsbloemolie niet afdrogen maar doppen iedere dag doen!

5 0 0


Na het douchen je voeten goed afdrogen en dan op de kalk of schimmelnagels een paar druppeltjes KAJAPUTI OLIE doen ( te koop bij een toko). Het werkt echt!!!!

5 0 0


Schimmelnagels / kalknagels: Neem een voetenbad met zilversoda nadat je je nagels verzorgt hebt en ook geveild.

Dit dagelijks 1 a 2 keer daags doen en na enkele weken zie je resultaat. Denk er wel aan dat je ook na elke keer je sokken verwisselt, daar gaat de schimmel uiteraard ook in zitten. Je voeten en je nagels na drogen na elke keer dat je doucht/in bad gaat/na het zwemmen/ na het voetenbad is ook erg belangrijk.

5 0 0