Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Schimmelnagels

Hoe kan je het beste schimmelnagel verwijderen?

Schimmelnagel kan je behandelen met azijn, appelazijn en andere huismiddeltjes. Oma weet al vele jaren raad met schimmelnagels en helpt jou graag.

Knoflook laat schimmelnagels verwijdijnen

Het is een beetje vreemd maar bij mij werkte het direct: 2 tenen knoflook persen en mengen met een klein beetje olijfolie. Eerst de voeten deppen met een watje met azijn en aan de lucht laten drogen. Daarna het knoflookmengsel op de aangetaste nagel(s) doen en plastic folie over de voeten wikkelen. Sok erover en minimaal de hele nacht dragen (ik heb het 24 uur volgehouden). Als je de folie verwijderd zal je zien dat de knoflook de schimmel heeft gedood (knoflook is verkleurd en de verkleuring van de nagels is vele malen minder). Dan de voeten goed schoonspoelen en eventueel borstelen met een nagelborstel. Verdere behandeling bestaat uit een dagelijks voetbadje met vaporub en iedere week de "knoflook packing" maar dan nu alleen in de nacht. Weg voetschimmel en de nagel groeit weer gezond uit. (Bij een kennis was de nagel zelfs afgevallen en groeide er een nieuwe nagel)

Tip #8399


Bakje azijn laat schimmelnagers verdwijnen

Een klein jaar geleden had ik stinkende schimmelnagels waar ik heel erg vies van was , ik heb een bakje ( alleen voor de tenen) eerst elke avond met azijn gevuld , en heb de tenen daar ongeveer 10 min. in geweekt. en de schimmel is weg ! Ik doe nu voor alle zekerheid even een onderhoudskuur van 1 keer per week. Maar de schimmel is verdwenen. En daar ben ik heel dankbaar voor. Het is een hele goedkope manier om er vanaf te komen , mijn nagels worden nu weer mooi roze.

Nelly Hoekstra van Meekeren
Tip #10075


Schimmelnagels snel laten verdwijnen

Bij mij waren er zeven teennagels aangetast, ze waren weg ...foetsie...kalk. Best gek als je nog maar drie goeie nagels over hebt 🙁
Terwijl ik zeer hygiënisch ben en erg op mijn uiterlijk let.
Ondanks dat, was mijn voornemen vanaf moment één me er niet voor te schamen zodat ik zoveel mogelijk op blote voeten kon lopen wat heeeel belangrijk is!

Na 1.5 jaar van alles geprobeerd te hebben (waaronder knoflook en anti kalk nagel middeltjes) heeft het volgende voor mij als enige gewerkt.
Doe dit nu een half jaar en heb al drie prachtige nagels terug!

1ste maand
Elke dag een voetenbad met water (zo heet als je aan kan), 2 eetlepels baking soda en een flinke scheut appel azijn. Half uur tot een uur.
Direct hierna de verkalkte nagel zo ver mogelijk verwijderen (dit doe ik met nagelriemknipper) en ja soms bloed het een beetje, goed ontsmetten hierna.
Elke ochtend en avond nagels insmeren met Vicks VapoRub

Vanaf 2e maand
Voetenbad om de dag of 2x p.w.
Verkalkte nagels blijven verwijderen, dit is soms een rot klus!
Ook blijven insmeren 2xp.d. met Vics VapoRub.

Als ik nou een hele drukke week heb en er is geen tijd voor een voetenbad, dan maak ik mijn nagels als nog schoon met een wattenschijfje met appelazijn.

Daarnaast mijn voeding aangepast, genezen doe je ook van binnen uit:
- Ik drink dagelijks 2 glazen tijmthee wat een antischimmel werking heeft. Recepten te vinden op internet.
- Zo min mogelijk producten met gist (zoals brood, bouillon blokjes). Gist is voedingsbodem voor schimmels.
- Minder suikers!

Hou dit vol, wees consequent en loop zo veel mogelijk op blote voeten of met open schoenen/slippers.
Excuses voor mijn lange verhaal, hoop dat jullie er wat aan hebben!
Succes en aub schaam je niet want je bent niet de enige!

Steph

Stephdk
Tip #15411


Schimmelnagers verwijderen met UV-straling

Schimmels kunnen niet tegen licht (UV-straling). Leg een gezichtsbruiner (ongeveer 75€) horizontaal en monteer een rooster (bv: ovenrooster steunend op 4 bakstenen) boven het toestel zodat je er de voeten op kunt zetten. Voor schimmelnagel leg je de gezichtsbruiner op de rooster, schijnend naar beneden. Steek de voeten eronder. Elke dag 15 min zonnen. Na 1 week ziet u al resultaat.

Stefan Borret
Tip #5063


Gebruik pau d'arco tegen schimmelnagels

Gebruik pau d'arco tegen schimmelnagels. Dit is phytotherapie, het zijn kruiden die je in pilvorm kan krijgen bij een reform/kruidenzaak. Het helpt ontstekingen van binnenuit via het bloed te doden. Helpt nog beter dan dettol dat alleen via de buitenkant werkt.

FF
Tip #576


Schoonmaakazijn laat schimmelnagels verdwijnen

Al vanaf mijn 20ste last van schimmelnagels. Alles geprobeerd. Uiteindelijk steeds een kuur bij de dokter gehaald zelfs met een herhaal recept. Zware medicijnen waarbij je je nierfunctie steeds moet laten controleren. Jaren geslikt steeds met een tussenpozen van 3 jaar . Maar terug kwam het. Toen las ik van teatree olie en vaporub. Half jaar geprobeerd geen resultaat. Toen las ik de tip van schoonmaakazijn. Ondertussen weer flinke schommelnahels. Poos nagellak opgedaan toen werd het nog erger. En ik heb het juiste middel gevonden! Na 40 jaar dokteren heb ik eindelijk naar een jaar mooie gezonde nagels met een wit randje. Het duurde lang maar de aanhouder wint. In een klein potje schoonmaakazijn gedaan. Daar doop ik Smorgens en avonds twee watten stokjes in strijk deze over al de nagels heen vooral onder de nagels proberen te deppen waar de schimmel het meest zit.het duurt lang maar de schimmelgroeit er uit. Steeds kortknippen vijlen met weg gooivijl geen nagellak gebruiken. Of een dag en meteen eraf halen. Tussen door heb ik olie gebruikt het lijkt of de nagel er dan gezonder uit ziet. Waarschijnlijk blijf ik mijn leven lang gevoelig voor schommelnagels maar nu heb ik gezonde glanzende nagels met een wit randje. Ik blijf een keer per dag de azijn gebruiken ben als de dood dat het terug komt. Mijn vriendin is dit ook gaan doen en ook bij haar komt er nu resultaat. Dat zo simpel middeltje gewoon werkt en dat nog nooit een arts dit tegen mij verteld hebt en alleen maar die pillen voorschrijft. Kalk/schommelnahels hoeft niet meer maar je moet wel volhouden. Ik ben er zo gelukkig mee en ik hoop dat ik op deze manier ook nog andere mensen k an helpen. Het werkt namelijk echt maar duurt zeker een jaar voordat het mooier wordt. Succes !

RB Geitenbeek
Tip #15757


Goudsbloemolie in water tegen schimmelnagels

Bij schimmelnagels 1 keer per dag baden (15 min)in lauw water met een paar druppels Goudsbloemolie niet afdrogen maar doppen iedere dag doen!

Adriaensen, Luc
Tip #577


Schimmelnagers verwijderen met VapoRub

Neem een voetenbadje met bruistabletten voor een kunstgebit. Daarna de nagel zoveel mogelijk afvijlen en vervolgens insmeren met Vicks VapoRub (als reclame niet mag: een bekend middel wat je op je borst smeert om de luchtwegen te openen bij verkoudheid). Na een nachtje intrekken de nagels weer schoonmaken met een watje met azijn. Werkt heel snel, na een paar dagen ziet de nagel er al beter uit! Het vijlen, smeren en schoonmaken volhouden tot de schimmelnagel helemaal verdwenen is.

Hetty
Tip #4910


Gebruik geen knoflook bij een knoflookallergie

Nu las ik een goede tip voor de behandeling van schimmelnagels met knoflook. Ik wilde toch even waarschuwen voor degene die het uitprobeert. Ik heb een knoflookvoedselallergie maar had geen effect op de huid verwacht. Het begon bij mij direct na opbrengen heel erg te branden maar ik dacht doorzetten.... Resultaat dat ik er tweedegraadsbrandwonden aan over hield. Dus als je dit probeert en het brandt, meteen weghalen en afspoelen. Meerendeel van de mensen zal er geen last van ondervinden maar als je allergisch bent, geeft het geen vrolijk resultaat.

Debby Witte
Tip #16221


Equilac helpt tegen schimmelnagels

Tegen schimmelnagels helpt equilac (paardenmelk) capsules. Kan je bij reform of apotheek kopen. Is perfect, ook voor rode huidinfecties!

Pim
Tip #2797


Appelazijn om schimmelnagels te laten verdwijnen

Regelmatig deppen (watje) met appelazijn helpt bij veel mensen om schimmelnagels op een natuurlijke manier te laten verdwijnen.

Lambertus
Tip #3350


Kajaputi olie helpt tegen kalk/schimmelnagels

Na het douchen je voeten goed afdrogen en dan op de kalk of schimmelnagels een paar druppeltjes KAJAPUTI OLIE doen ( te koop bij een toko). Het werkt echt!!!!

Carmencita
Tip #3626


Gebruik Dettol bij schimmelnagels

Gebruik Dettol bij schimmelnagels. Eerst de nagel goed vijlen en daarna Dettol aanbrengen. Behandeling goed door zetten en mooie nagels komen weer te voorschijn.

Jetske
Tip #4836


Appelazijn verwijdert schimmelnagels

Appelazijn werkt echt! Ondertussen al honderden euro's uitgegeven aan producten voor schimmelnagels, maar niks werkte. Totdat een pedicure met het idee kwam om Appelazijn te proberen. Het heeft wel een lange adem nodig, want het duurt zeker een jaar voordat een teennagel van een grote teen vernieuwd is. Maar het is de moeite waard. Druppel elke avond en ochtend met een pipetje een paar druppeltjes op de nagel. Het verkleurd wel wat, maar lelijker dan een schimmelnagel kan het toch niet worden. Af en toe de bovenkant even bijvijlen, en je ziet vanzelf een mooie gezonde nagel groeien. Succes!

Jonna
Tip #9310


Voetenbad met zilversode goed voor schimmelnagels

Schimmelnagels / kalknagels: Neem een voetenbad met zilversoda nadat je je nagels verzorgt hebt en ook geveild.

Dit dagelijks 1 a 2 keer daags doen en na enkele weken zie je resultaat. Denk er wel aan dat je ook na elke keer je sokken verwisselt, daar gaat de schimmel uiteraard ook in zitten. Je voeten en je nagels na drogen na elke keer dat je doucht/in bad gaat/na het zwemmen/ na het voetenbad is ook erg belangrijk.

shala
Tip #15345


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen