Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Scoliose oefeningen

Wat zijn goede oefeningen als je scoliose hebt?

Scoliose is een zijwaartse verkromming van de wervelkolom. Oma's tips en oefeningen kunnen de pijn mogelijk wat verlichten.

Lig met knieën rechtop bij scoliose

Als je een scoliose hebt waar je pijn aan hebt (voor rugpijn helpt dit ook) is je rug vaak gespannen een oefening die bij mij goed helpt is: ga op je bed of op een matras liggen met je knieën rechtop. Probeer je rug aan te spannen 1 sec vast houden en daarna je rug in je matras te duwen voor 3 sec. Dit kan in het begin lastig naar en pijn doen maar hoe langen je het doet hoe beter het gaat! daarna kan je je rug nog insmeren met arnica zalf en je rug zal een stuk minder pijn doen!

Jeliël
Tip #11856

Inloggen of reactie achterlaten als gast

Reactie geplaatst


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen


Op Oma Weet Raad vind je veel tips waarmee je met huismiddelen en handigheidjes bepaalde problemen kunt oplossen. Deze tips komen van gebruikers van de website en zijn niet gecontroleerd op hun werking. Hierdoor zijn de tips absoluut niet geschikt als vervanging voor medisch advies. Indien je medische of psychische klachten ervaart, raden we met klem aan om direct de huisarts of een andere medisch specialist te raadplegen.