Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Scrubben

Hoe moet je scrubben of een eigen scrub maken?

Hier vind je alles over scrubben, inclusief een Oma Weet Raad stappenplan om zelf een scrub te maken. Gezicht scrubben met suiker? Lees onze gebruikerservaringen.

Zelf scrub maken

We hebben het allemaal wel eens: het is zondag-ochtend, je wilt net onder de douche stappen, maar dan realiseer je je dat je de vorige keer de scrub had weggegooid omdat die op was. Het is zondag en de winkels zijn gesloten. Je kunt gelukkig heel makkelijk een goede en verzorgende scrub maken! Dit heb je nodig: citroen, suiker, 2 eetlepels olijfolie, kom, vork, rasp, lepel Stap 1 Pak de citroen en rasp hem. Prik de vork daarna in de citroen en knijp hem uit boven de kom. Doe de citroenrasp er nog niet bij. Stap 2 Doe de 2 eetlepels olijfolie erbij. Roer met de lepel een beetje. Stap 3 Doe er nu suiker bij tot de scrub niet meer aan de lepel plakt als je roert. Als dat zo is doe je de citroenrasp erbij. Roer nog even goed. Stap 4 Doe de scrub in een potje of bakje. De scrub kun je ook maken met limoen of sinaasappel. De scrub is ongeveer twee maanden houdbaar.

Lolly
Tip #11804


Scrubben met ruwe handdoek

In plaats van dure peelings te betalen in een schoonheidsinstituut kan je evengoed je afdrogen met een ruwe handdoek wanneer je uit de douche of het bad komt. Wel oppassen bij gevoelige huidtypes!

Elise
Tip #580


Zand om mee te scrubben

Wilt u een goedkope scrub! ga dan naar het strand en neem wat zand mee. Als u thuis bent kunt u onder het douchen uw hele huid mee scrubben. Wel daarna de douche schoonmaken!

Maria
Tip #1306


Scrubben met koffiedik

Scrubben met koffiedik maakt je huid heerlijk zacht en het ruikt ook nog lekker!

Tip #1445


Scrub met beleid

Schrubben van de huid moet je echt met beleid doen! NIET 6 MAAL PER WEEK HOOR dan krijg je couperose ...een maal in de week is prima,

Blondy62
Tip #3280


Koffieprut als scrubmiddel

Koffieprut doet ook goed dienst als scrubmiddel. Wanneer je je daarna gewoon wast, ruik je niet de hele dag naar koffie. Werkt echt!!

Sarah
Tip #3944


Scrubben met zeezout

Scrubben met zeezout (en een creme) moet je heel voorzichtig mee zijn. als je een gevoelige huid hebt, kun je dat beter niet doen. in mijn geval brandde mijn huid ontzettend en zwelde erg op. heb bijna een jaar een flinke donkere vlek van gehad onder mn navel (deed voor de bikinilijn)en deel van mn arm. gelukkig bijna weg na veeeel verzorging. doe nu alleen met koffiedik, werkt inderdaad perfect!

Fan
Tip #3991


Masker van honing en zout

Als je een gavere huid wilt moet je dit masker op doen: Honing met wat Zout(ongeveer iets minder dan de helft)en wat met melk verdunnen dan pak je het in je HANDEN en gaat ermee schrubben ongeveer 5 minuten dan afwassen met lauwwarm water je huid voelt dan echt soepel aan het beste is het elke week 1 keer ik doe het zelf ook 1 keer per week en mijn huidbeeld is er beter op geworden.

XxBosankaxX
Tip #4129


Scrubben met suiker

Doe wat suiker of zout in een bakje en meng daar wat olijfolie doorheen (zonnebloemolie kan ook) en scrub dit over je lichaam. Werkt super goed!

Camilla
Tip #4559


Olijfolie met suiker als scrub

Geen scrub meer in huis ??? Meng een beetje olijfolie en suiker door elkaar heen en dan heb je je eigen scrub gemaakt. Natuurlijk kan je er zelf een geurtje bijvoegen.

Mariëlle
Tip #5393


Zelf peeling maken

Neem 200 ml melk (half volle of volle is het best) doe er een flinke geut olijfolie of sesamolie in en warm zachtjes op. Laat er dan een flinke eetlepel honing in smelten. Voeg daarna rauwe havermout bij tot het een echte pap wordt. Smeer je hele lichaam ermee in ook je gezicht! Even laten trekken en afspoelen. Je huid is gescrubd, gereinigd, gevoed en zijdezacht.

Symbelmyne
Tip #2421


Bodyscrub maken met zeezout en shower cream

Voor een goede bodyscrub... heel veel zeezout en wat shower cream met een geurtje dat u zelf lekker vind (kunt ook nog rekening houden met de werking van de shower cream, bv voor de droge huid). Zorg ervoor dat het mengsel niet te dun wordt, want dit scrubt niet lekker. Gebruik dit mengsel op een vochtige huid en spoel daarna af met water. Resultaat: heerlijk schone en gepeelde huid!!!

Scrubbie
Tip #2298


Scrubben met zout

Doe water, zeep en wat zout in een bak en roer dat. Doop een washandje in de bak en haal dat over uw huid. Na het aanbrengen gaat u met water over de met het middel bedekte lichaamsdelen. Droog het, en bewonder uw zijde zachte huid.

Kelly
Tip #4534


Scrubben met kokosolie en zeezout

Scrubben met kokosolie en zeezout voor je gezicht of hele lichaam. Een goedkope en natuurlijke manier. Doe dit 1 a 2 keer per week afhankelijk van je huidtype. Scrub niet te hard.... dit kan iritatie veroorzaken.

Karin Jansen
Tip #11993


Keukenzout gebruiken als scrub

Een goede scrub voor lichaam en gezicht is grof keukenzout te gebruiken op een natte huid bijv. onder de douche en dan flink met ronddraaiende bewegingen in masseren en afspoelen en dan je huid met bijv. dag/nachtcreme of masker invetten.

Esther Blokpoel
Tip #579


Maak zelf je scrub met zeezout

Verspil je geld niet aan dure scrubs, maar maak zelf je eigen scrub, dat beter en gezonder is voor de huid.
Meng zeezout (liefst fijne zeezout)
met vloeibare honing, olijfolie of kokosolie.
Masseer je huid ermee met draaiende bewegingen.
Doe dit 1 tot 2 x in de week NIET langer
En je huid is weer zacht.
Dit mag je ook gebruiken bij eelt op je hielen.

Angelo Cabooter
Tip #14896


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen