Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Smetplekken

Wat te doen tegen smetplekken?

Smetplekken is een eczeem dat voorkomt in plooien van de huid, vaak onder de buste en in de liezen. Ook baby's hebben vaak last van smetplekjes. Bekijk op deze pagina wat je kunt doen tegen smetplekken.

Deodorant helpt bij smetplekken

Ik heb al jarenlang overgewicht en helaas daardoor ook smetplekken door transpiratie. Vooral onder mijn borsten was het vreselijk pijnlijk. Ik doe nu sinds jaren dagelijks een deodorantroller onder mijn BH doorhalen en ik heb er NOOIT meer last van gehad. Heb je smetplekken op andere plekken zoals je lies gebruik dan een deospuitbus. Maar een roller is beter want dat is zachter voor je huid. Het werkt geweldig en ik heb nooit meer pijnelijke plekken hoe warm het ook is.

Carmen
Tip #4621


Smetplekken bij babies besmeren met maizena

Als de baby last heeft van smetplekken omdat je deze plek niet goed kunt afdrogen smeer hier een heel dun laagje maïzena op en binnen twee à die dagen is het helemaal over . Dit helpt tevens tegen hele erge jeuk alleen moet je hier een klein beetje aan het badwater toevoegen.

Petra
Tip #1262


Smetplekken insmeren met sudocrem

Smeer de plekjes in met sudocreme. Binnen een dag zijn de plekjes verdwenen.

Tip #4516


Smetten insmeren met vaseline

Smetten ontstaan door transpiratie van de huid. Wat helpt is deze plekken dun in te smeren met vaseline.

Marianne
Tip #4658


Smetplekken insmeren met zinkzalf/sudocrem

Bij smetplekken (bv onder de borsten) kun je zinkzalf en/of sudocrem erop smeren. 2x per dag schoonmaken met een washandje en de crème erop smeren. Bij mij is het na 2 dagen al bijna weg! Als de plekken weg zijn ga ik talkpoeder proberen.

Loes85
Tip #16305


Babyolie smeren op smetvlekken

Met babyolie wat op een watje doen en dan de plooien of achter de oren hiermee schoonmaken, Het is zacht voor de huid en je kindje heeft minder last dat je plekken behandeld. Oren doe ik ook altijd met een beetje babyolie aan de wattib en dan schoonmaken.

Roelie
Tip #4082


Smetplekken bij baby

In plooien van de huid kunnen er soms vochtige nattige plekken ontstaan die een beetje stinken. Voor jonge ouders met baby's is dit heel herkenbaar. Bij ons werkte talkpoeder hier gewoon goed tegen. Eerst de huid goed droog maken door na het badderen goed af te drogen. En dan wat talkpoeder op de huid waar de smetplekken komen. ...en meer dan regelmatig de natte luier verschonen.

Sjelsjel
Tip #16541


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen


Op Oma Weet Raad vind je veel tips waarmee je met huismiddelen en handigheidjes bepaalde problemen kunt oplossen. Deze tips komen van gebruikers van de website en zijn niet gecontroleerd op hun werking. Hierdoor zijn de tips absoluut niet geschikt als vervanging voor medisch advies. Indien je medische of psychische klachten ervaart, raden we met klem aan om direct de huisarts of een andere medisch specialist te raadplegen.