Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Spanning

Hoe zorg ik ervoor dat ik minder gespannen ben?

Heb je bij nieuwe ervaringen of bepaalde situaties last van spanning of stress? Bekijk dan eens onderstaande tips om dit te verminderen of zelf vanaf te komen.

Mijn ervaring met spanning

Ik had last van onderstaande situatie: Ik volg autorijlessen, ik voel me vaak gespannen als ik de lesauto in stap. Ik wil ook alles perfect doen waardoor ik juist "fouten" maak. Ik ben van mezelf best druk en chaotisch en dat ben ik dus ook in de auto. Toen ben ik aan de slag gegaan met de volgende tips: Je zou van te voren wat ademhalingsoefeningen kunnen doen waardoor je rustiger de auto instapt. Bij sommige mensen helpt het om van te voren naar rustige muziek te luisteren. Tevens is een van de belangrijkste anti-stressmineralen magnesium. Dit zit in groene groenten, bananen, volkorenproducten (volkorenbrood, zilvervliesrijst), vlees, vis en noten. Dit alles heeft mij veel rust gegeven maar het heeft wel oefening nodig, geef het dus niet direct op wanneer het niet onmiddellijk lukt.

Anoniem
Tip #19751


Zoek wat afleiding

Zoek afleiding.. Ga een film kijken of ga iets leuks doen met vrienden of vriendinnen, of zet de muziek gewoon lekker hard..

Danni
Tip #19769


Gezond eten en drinken

probeer gezond te eten en drinken, liefst een thee waar je van gaat slapen, die van kruidvat nemen want die van picknick stinkt!

Claudia Knijpinga
Tip #19770


Mediteren

Meditatie werkt vaak goed. Op YouTube zijn gratis filmpjes te bekijken

Jannie
Tip #19771


Thee

Drink slaap thee van de kruidvat . En je merkt gelijk ontspanning

Bailey
Tip #21126


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen