Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Spierpijn

Wat zijn de beste Oma Weet Raad tips tegen spierpijn?

Oma weet wel raad met spierpijn of gewrichtspijn. "Wat te doen tegen spierpijn?". Als je spierpijn hebt kan je het beste gebruik maken van de volgende tips.

Gelatine werkt goed tegen Spierpijn

Bij spierpijn elke dag 1 blaadje (blanke) gelatine even in het water en dan innemen. Het helpt geheid, smeert de gewrichten en verlicht de spierpijn. Is veel goedkoper dan al die dure pillen.

Jacqueline Sligchers
Tip #411


Spierontsteking insmeren met Goudsbloemzalf

Spierontsteking,
wrijf de plaats 3 keer per dag in met Goudsbloemzalf doe dit enkele dagen en de ontsteking is weg.

Rosa Blom
Tip #593


Voorkom spierpijn door augurkennat te drinken

Drink na het intensief sporten een half glas augurkennat! Je hebt dan minder snel last van kramp en herstelt sneller.

Frank Egberts
Tip #6676


Tips tegen spierpijn

Wat te doen tegen spierpijn? 1. Stap in een ijskoud bad. Stap direct wanneer u thuiskomt van het sporten onder een koude douche of in een koud bad. U kunt uiteraard ook een ice pack op uw spieren leggen. Dat is even afzien, maar de kou is goed voor de doorbloeding van het lichaam. Door de lage temperatuur vernauwen de bloedvaten tijdelijk, zodat de afvalstoffen beter kunnen worden afgevoerd. 2. Neem rust én beweeg Bewegen is niet fijn als u spierpijn heeft, maar door te bewegen voorkomt u dat u zich dagenlang als een robot beweegt. 3. Drink kersensap of cranberrysap Veel water drinken zorgt ervoor dat de afvalstoffen uit uw spieren goed worden afgevoerd. Onderzoek toont aan dat kersensap antioxidanten (zogenoemde anthocyanen) bevat, die een ontstekingsremmende werking hebben. Ook cranberrysap en zwarte bessensap helpen. 4. Ga naar de sauna De spieren ontspannen door de warmte en de pijn vermindert 5. Eet ‘pijnstillende’ voeding Onderzoek toont bijvoorbeeld aan dat gember helpt tegen spierpijn. Ook andere voedingsmiddelen helpen tegen spierpijn zoals: zalm, kurkuma, yoghurt, verse munt, sojabonen en peper. Bovendien zijn producten met vitamine B12 (noten, bananen, sinaasappels, kip en eieren) een aanrader.

Tip #15817


Warme handdoek met venkelthee werkt verzachtend

Warme handdoek met venkelthee op je lichaam liggen ontspannend en verzacht de pijn.

Tip #4267


Warme harde douchestraal verzacht spierpijn

Warme harde straal van de douche 5 minuten erop houden. Dat verzacht de pijn en ontspant de spieren. Goed warm houden erna met tijgerolie.

Tip #6602


Neem warm bad bij spierpijn

Neem een lekker warm bad! Dat helpt heel erg.

Rosa Blom
Tip #7837


Spierpijn voorkomen

Spierpijn voorkomen: - Eet na je training een eiwit- en koolhydraatrijke maaltijd. Eet bijvoorbeeld een bakje kwark met banaan. - Zorg voor een goede warming-up en cooling-down. - Neem een warme douche. Ook een warm bad, warm kompres, infraroodlamp of bezoekje aan de sauna verwarmen de spieren. Hierdoor verbetert de bloedsomloop en kunnen afvalstoffen sneller worden afgevoerd. - Drink voldoende water. Dat zorgt ervoor dat de afvalstoffen worden verdund en makkelijker kunnen worden afgebroken. - Eet magnesium en Calcium. Magnesium zit onder andere in peulvruchten, noten, zaden, groene (blad)groenten, grapefruit en abrikozen. Calcium vind je onder andere in zuivel en kalium zit onder andere in aardappelen, melkproducten, groente, fruit en noten.

Tip #15818


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen