Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Spruw

Wat is een natuurlijke behandeling tegen spruw?

Spruw zijn die witte plekjes die baby's vaak in de mond hebben. Gelukkig gaat dit veelal vanzelf over. Bekijk welke oplossingen en worden aangeraden door andere bezoekers van deze website.

Pure bosbessensap tegen spruw bij babies

Mijn baby had de eerste weken last van spruw in zijn mondje. Ik kreeg als tip om er pure bessensap op de doen. Gewoon met je vinger aantippen. Na een paar dagen was de spruw verdwenen. Dit werkte beter dan het spul wat ik van de dokter kreeg.

Miranda
Tip #1399


Sinaasappel verhelpt spruw

Spruw bij baby kan je ook verhelpen met sinaasappelsap, theelepel met een beetje sinaasapelsap in de mond van de baby en je ziet het gelijk weg gaan.

Yvonne
Tip #2959


Kokosolie helpt tegen spruw

Geregeld heb ik last van spruw cq mondschimmel. Soms verdwijnt het spontaan maar flink aantal keren heb ik daarvoor de huisarts moeten bezoeken. Je gaat meestal dan weg met een recept voor een kuurtje Daktarin; mondgel of wanneer dat niet afdoende is tabletten. Nu las ik onlangs na veel zoeken op internet dat spoelen met Kokosolie wel eens kon helpen omdat het schimmeldodend is. (Er werd wel aangegeven dat het een niet bewezen middel is) Ik heb een pot gekocht voor een paar euro en was verbaast dat het in vaste vorm was. Ik ben toen 3x daags gaan spoelen en binnen een dag al resultaat. Na 4 dagen was de spruw weg. Dosering die ik hanteerde was een flinke theelepel laten smelten en zo lang mogelijk in de mond houden en goed spoelen. Alvorens spoelen de tanden (en tong) goed poetsen. Succes.

H.J.
Tip #11680


Maak tepels schoon na elke voeding met azijn en water

Ik heb alles geprobeerd en dit helpt ECHT! Bij jezelf na elke voeding je tepels schoondeppen met water en azijn gemengd. Bij de baby na elke voeding het mondje schoonmaken met ratanhia mondwater van Weleda. Let op dit verdun ik met water. 1 ml mondwater en 50 ml water. Met een wattenstaafje kun je het makkelijk over het tongetje uitwrijven. nystatine is echt slecht voor je baby en ze worden er erg misselijk van. Het is binnen 2 dagen weg met dit spul en het is 100% natuurlijk.

Amberu
Tip #11712


Cranberrysap tegen spruw

Spruw bij baby die borstvoeding krijgt. Cranberrysap in het mondje smeren met een gaasje. Moeder geen suiker eten.

Ilse
Tip #4806


Pau d'Arco thee helpt bij schimmels

Gebruik bij spruw pau d'arco thee. Het werkt echt geweldig. De moeder drinkt zo'n 3 a 4 kopjes per dag en bij de baby ga je 3 a 4 keer per dag met een doordrenkt gaasje mee door de mond. Houd dit zo'n 4 tot 5 dagen vol en de spruw is weg. Pau d'arco is tevens ook geweldig bij vaginale schimmels en infecties (ook aan de baarmoederhals). Gebruik een tampon gedrenkt in een sterk aftreksel van Pau d'arco. Pau d'arco is te krijgen in sommige reform zaken (meestal kunnen ze de thee bestellen) of het is via het internet te krijgen.

Marieke
Tip #1818


Gentiaan Violet tegen spruw

Tegen spruw gentiaan violet gebruiken. Werkt binnen vier tot zeven dagen. Is te bestellen via Internet. Ook helpt pure blauwebos bessen sap of grapefruit pit extract op een gaasje doen en na elke voeding het mondje van de baby behandelen. Bij borstvoeding de tepel van de moeder

Tip #8575


Oerbosbessensap opeen wattenstaafje

Als je kindje spruw heeft in de mond kun je oerbosbessensap met een wattenstaafje opbrengen. Dat trekt samen. Binnen enkele dagen is je kindje van de spruw af.

Kim A
Tip #11748


Diflucan helpt bij spruw

Mijn baby had ook erge last van spruw, allereerst ga naar de dokter voor diflacol, dit helpt echt. Nystatine heb ik drie weken gebruikt en daardoor at ze slechter, wat ik als advies kreeg bij de apotheek wat me ook goed heeft geholpen is na iedere fles twee kleine lepeltjes water geven, hierdoor blijven de melk resten niet in de mond zitten en kan er geen schimmel ontstaan. Ook spuugdoekjes max 1x gebruiken, ik gebruikte keukenrol, en de flessen en spenen dagelijks uitkoken. Als je al deze adviezen opvolgt ben je er zo vanaf en heb je weer een happy baby

Pris1986
Tip #11900


Kokosolie op borsten verhelpt spruw

Smeer met schone handen kokosolie op je borsten. Je pijn en spruw gaat weg en bij je baby ook. Duurt wel paar dagen dat alles weg is.

Neeltje Geertsema-Robbe
Tip #9357


Tepels poetsen met water en azijn

Bij spruw zelf na de voeding tepels met een watje/gaasje deppen met een oplossing van wat azijn in water (1 op 10 ofzo). Het mondje van de baby na de voeding gewoon met een gaasje en water (gekookt --> afgekoeld) schoonmaken.

Cinti
Tip #2596


Afgekoeld gekookt water

Afgekoeld gekookt water kan spruw verhelpen bij kinderen.

Djellabella
Tip #19853


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen


Op Oma Weet Raad vind je veel tips waarmee je met huismiddelen en handigheidjes bepaalde problemen kunt oplossen. Deze tips komen van gebruikers van de website en zijn niet gecontroleerd op hun werking. Hierdoor zijn de tips absoluut niet geschikt als vervanging voor medisch advies. Indien je medische of psychische klachten ervaart, raden we met klem aan om direct de huisarts of een andere medisch specialist te raadplegen.