Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Steenpuisten

Wat kan je het beste doen tegen een steenpuist?

Steenpuisten zijn rode zwellingen die ontstaan door een diepe ontsteking van een haarzakje in uw huid. Steenpuisten oftewel onderhuidse puisten kan je met de tips van Oma Weet Raad goed te lijf gaan. 

Brandnetel helpt bij steenpuisten

Wat ook helpt tegen een steenpuist is de brandnetel. Ik had echt jarenlang last van een terug kerende steenpuist op mijn gezicht. Allerlei antibiotica gehad van de dermatoloog maar hielp allemaal niks. De brandnetel is bacterie dodend en zuivert je bloed laat dat nou net het probleem zijn bij een steenpuist, onrein bloed en een bacterie in je bloed, dus steeds last van een terugkerende steenpuist. Nou ik heb de brandnetels gegeten door de pannenkoekmix, thee van getrokken en ik ben alweer 6 jaar steenpuist vrij.

Jolie
Tip #14814
1 0
Thee van notenblad bij steenpuist

Drink thee gezet van notenblad.

Tip #597
0 0
Biergistpillen helpt tegen steenpuisten

Eet biergistpillen. Dit helpt tegen onzuiverheid in het bloed en zorgt er voor dat de puist binnen de kortst mogelijke tijd verdwenen is.

Tip #1245
0 0
Steenpuist afdekken met grote weegbree bladeren

Pluk de bladeren van de brede weegbree, goed wassen en afdrogen. Bladeren kneuzen en als compres op de steenpuist doen en met watten afdekken.

Tip #1764
0 0
Aardappel helpt bij steenpuisten

Snijd een aardappel doormidden, schraap met een mesje het hart van de aardappel eruit. Doe dit scraapsel op een gaasje plak dit vast met leukoplast of een grote pleister op de steenpuist/ontsteking en laat een nacht inwerken. Vuil trekt in het aardappel schraapsel en volgende ochtend weg druk en pijn zonodig herhalen. succes gegarandeerd.

Gio
Tip #3660
0 0
Ui tegen steenpuisten

Neem een stukje verse ui. Plak het op de puist en na 2 dagen is er helemaal niets van te zien, ik geloofde het ook niet tot ik het probeerde. Echt de moeite waard.

Jurgen
Tip #5368
0 0
Steenpuisten uitdrogen met tandpasta

Uitdrogen met tandpasta. Nachtje laten zitten en zo nodig herhalen.

Hester
Tip #4898
0 0
Steenpuist leegtrekken met ontbijtspek

Bij een steenpuist een stukje ontbijtspek erop leggen en afdekken met een gaasje. De volgende dag is de puist rijp en trekt het ontbijtspek hem zo leeg.

Marga van der Veen
Tip #4914
0 0
Blarenpleister op steenpuist

Heb je een steenpuist? Doe er dan een blarenpleister op. De pleister helpt tegen de pijn van het schuren van een kledingstuk. Laat de pleister zitten totdat het vanzelf loslaat. De steenpuist is helemaal verdwenen.

Adriane
Tip #16181
0 0
Steenpuist verzorgen met brandnetel

Wat ook helpt tegen een steenpuist is de brandnetel.
Ik had echt jarenlang last van een terug kerende steenpuist op mijn gezicht.
Allerlei antibiotica gehad van de dermatoloog maar hielp allemaal niks.
De brandnetel is bacterie dodend en zuivert je bloed laat dat nou net het probleem zijn bij een steenpuist, onrein bloed en een bacterie in je bloed, dus steeds last van een terugkerende steenpuist.
Nou ik heb de brandnetels gegeten, thee van getrokken en ik ben alweer 6 jaar steenpuist vrij.

Jolie
Tip #10046
0 0