Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Tattoo insmeren

Hoevaak en hoe moet je een tattoo insmeren?

Als je net een Tattoo hebt moet je deze de eerste 5 dagen om de 5 uur insmeren. Voor het insmeren van de tattoo heb je tattoo zalf of andere hulpmiddeltjes (uierzalf).

Smeer tatoeage in met Sperti tegen verkleuring

Om te voorkomen dat je tatoeage gaat verkleuren: smeer na het zetten een week lang met sperti! De sperti zorgt ervoor dat de porieen sluiten waardoor de inkt "binnen" blijft en je tatoeage langer mooi blijft! Bovendien voorkom je korstjes en blijft het mooi soepel.

Chantal
Tip #1633


Smeer tatoeage niet in met Sperti of uierzalf

Wat je nooit moet doen is spertie erop smeren. Dat is harstikke slecht voor een tattoo en word hij niet mooier van. De tip om hem in te smeren met uierzalf is ook niet goed. In uierzalf zit namelijk petroleum die de kleur van de tattoo juist kan vervagen. Je kan de tattoo als hij genezen is veel beter insmeren met nivea bodylotion of een bodylotion die niet sterk geparfumeerd is. En anders gewoon lekker de zalf uit de tattoostudio gebruiken.

Margo
Tip #4210


Smeer tatoeage in met uierzalf

Om te voorkomen dat je tatoeage verkleurd of uitdroogd, na het zetten ervan een week lang insmeren met uierzalf. dit is gewoon te koop bij de DA.

Sebastiaan
Tip #1918


Sinaasappel helpt bij opgezette tatoeage

Is je tatoeage opgezet?? dit kan door het weer komen, als het benauwd is zet de inkt namelijk uit en gaat je tattoo bol staan. Om dit te voorkomen kun je een sinaasappel schillen en daar een stukje schil van nemen, leg dit op je tatoeage en zet het vast met een pleister. Iedere dag verschonen maar na een week komt het nooit meer terug.

Hans
Tip #1919


Tatoeage insmeren met Bepanthen

Het allerbeste om te gebruiken nadat je tattoo is gezet is Bepanthen zalf.( te vinden bij baby artikelen,drogist) Eerst je tattoo met anti bacteriele zeep wassen, dan droogdeppen en dan bepanthen erop smeren.

Naomi
Tip #4834


Blijf smeren totdat tatoeage helemaal verveld is

Na het tatoeren de zalf van de tatoeeerder er met een uur flink afwassen, liefst met een ruw washandje en unicura wasgel, zo verwijder je de bacterien en zalf, dan droogdeppen en insmeren met bepanthen. Wat eerder vermeld is door er nix op te smeren omdat het een schaafwond is, is de grootste onzin, altijd smeren met bepanthen, hierdoor heelt de tattoo het mooist en het snelst, blijven smeren tot de tattoo helemaal verveld is en compleet geheeld, zo houd je er het langst plezier van.

Marijke
Tip #4479


Bepanthen smeren bij tatoeage

Na mijn laatst gezette tatoeage heb ik 3 weken lang met Bepanthen gesmeerd. Ik heb helemaal geen last gehad van korstjes en het is prachtig genezen. De handen en de tatoeage even ontsmetten en een beetje bepanthen erop. Mij werd aangeraden dit een week te doen, maar het kan geen kwaad het iets langer te doen.

Daniel
Tip #5046


Gebruik geen ruw washandje bij tatoeage

Géén ruw washandje! Ik gebruik zelf een oude katoenen zakdoek om droog te deppen na wassen met unicura en lauw water. En smeren, smeren, smeren...met bepanthen.

Tip #6989


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen