Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Verbrande vinger

Wat moet je doen bij een verbrande vinger?

Het is verstandig direct 10 tot 20 minuten met lauw zacht stromend kraanwater de verbrande vinger te koelen. Daarna kun je gebruik maken van de tips en middeltjes van Oma Weet Raad.

Verbrande vinger achter het oor houden

Houd je verbrande vinger achter je oor en je voelt de hitte wegtrekken.

Tip #8598


Verbrande vinger onder de lauwe kraan

Als je je vinger hebt verbrand, krijg je vaak het advies om deze onder de koude kraan te houden. Ik ben er echter achter gekomen dat het effectiever is om je vinger onder een lauwe kraan te houden. Dit komt omdat je vinger hierdoor niet in één keer een schok krijgt van de verandering in temperatuur.

Karel Jansen
Tip #20300


Plastic folie op brandwond doen

Als je je verbrand, kunnen er direct blaren ontstaan. Deze blaren kunnen erg gevaarlijk zijn. Dit komt omdat deze snel geïnfecteerd kunnen worden als ze open blijven. Hierom kan het verstandig zijn om plastic folie over de brandwond te doen. Het folie zal niet aan de wond blijven plakken. Het voordeel hieraan is dat de brandwond hierdoor minder snel een infectie op loopt.

Xaraby
Tip #21288


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen