Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Verslikken

Wat te doen bij verslikken?

Als iemand zich verslikt komt er eten of drinken in de luchtpijp in plaats van da het door de slokdarm gaat. Het kan ook wel eens voorkomen dat je je verslikt in je eigen speeksel. Sommige mensen hebben hier vaker last van, tijdens de slaap bijvoorbeeld. Het gevolg van het verslikken is dan een stevige hoestbui. Op Oma Weet raad vind je 3 tips over wat te doen bij verslikken.

Armen strekken bij het verslikken

Bij het verslikken of een stevige hoestbui je armen ver boven je hoofd uitrekken.... Opent de longen voor meer lucht.

Tip #6778


Rechtop zitten tijdens het eten tegen verslikken

Ik verslik mij regelmatig. Vaak weet ik niet zo goed waar het vandaan komt. Ik ben er alleen achter gekomen dat het goed kan helpen om rechtop te zitten als je aan het eten bent. Dit komt omdat het eten hierdoor makkelijker door je slokdarm heen kan gaan.

Mitchel
Tip #20303


Kleine happen nemen tegen verslikken

Als je snel eet, is de kans ook erg groot dat je je gaat verslikken. Dit is natuurlijk geen fijn gevoel. Dit komt omdat verslikken er voor zorgt dat je moet hoesten of dat je last krijgt van je keel. Hierom is het belangrijk om dit te voorkomen. Het is gelukkig relatief makkelijk om dit te voorkomen. Dit kun je namelijk doen door jezelf aan te nemen om kleine happen te nemen. Door kleine happen te nemen, zorg je er namelijk voor dat je het eten makkelijker weg krijgt. Hierbij kan het handig zijn om ook kleiner bestek te gebruiken. Hierdoor is het ook niet mogelijk om grote happen te nemen. Verder is het bij de kleine happen ook verstandig om genoeg te kauwen.

Nico
Tip #21291


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen