Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Verstopte neus

Wat kun je het beste doen tegen een verstopte neus?

Met een verstopte neus weet Oma wel raad. Ook een loopneus stoppen kun je proberen met middeltjes uit huis.

Wrijf met je tong over je gehemelte

Hier een truukje die je kan toepassen zonder dat je iets nodig hebt. Ga met je tong over je gehemelte tot je jeuk krijgt, duw dan (niet overdreven hard maar ook niet zacht) op het bovenste van je neus, dus tussen je wenkbrauwen. Doe dit 20 seconden. Je neus is nu vrij!

Max
Tip #2225


Boter rond je neus smeren

Al generaties lang wordt in onze familie boter op de neus gesmeerd voor het slapen gaan. Gewoon een ouderwets pakje bakboter, klein stukje afsnijden en op en rond je neus smeren.

Carlijn
Tip #4819


Honing in verstopte neus

Als uw neus echt verstopt zit. Breng met een wattenstaafje een klein beetje bijenhoning in uw neus aan. Eventueel een keer of drie dag. Uw neus gaat lopen en is weer open.

Leo
Tip #4959


Naast een ui slapen

Als je een verstopte neus hebt dan moet je een ui in je kamer neerlegen als je gaat slapen.

Anoniem
Tip #2305


Toco Tholin of Dampo onder je voeten smeren

Een vestopte neus is vooral tijdens het slapen erg hinderlijk. TIP: Smeer toco-tholin of dampo onder de voeten en doe sokken aan in bed. We hebben het al meerdere keren toegepast bij onze kinderen en met succes.

Tip #7146


Kietel je gehemelte met je tong

Als je een verstopte neus hebt, is het beste (bij mij helpt het) dat je met je tong over je gehemelte wrijft tot het kietelt en tegelijkertijd boven je neus tussen je wenkbrauwen duwt voor een 20 tal seconden en de neus is een tijdje niet verstopt.

Largo Vdv
Tip #11816


Douchestraal in je neus

Volgens een collega van mij werkt het volgende als je een verstopte neus hebt namelijk onder de douche gaan. Met de douchekop naar je gezicht gaan en ervoor zorgen dat de stralen je neus in gaan. Ondertussen je mond open houden om lucht te krijgen. Laat de stralen een paar minuten je neus van binnen besproeien en snuit daarna je neus. Is je neus heel erg verstopt, kun je dit een paar keer herhalen. Let erop dat je de douchekop op de zachtste stand hebt staan en dat je de stralen niet te dicht op je neus hebt, anders is het slecht voor de vaatjes in je neus door de druk. Ik weet niet of er een theorie achter zit. Ik heb het zelf uitgeprobeerd en bij mij werkt het ook!

Tip #11779


Smeer boter tegen verstopte neus

Smeer onder je neus een beetje boter, pak de zijkant van de neus ook mee en je neus gaat open!!

Florien
Tip #4903


Zout water helpt bij neusverstopping

Een erg aquraat middel bij het begin van een neusverkoudheid is:
Breng een kopje water aan de kook, en voeg er een paar theelepeltjes keuekenzout aan toe.Laat afkoelen en druppel het meermaals daags in beide neusgaten. Prikkelt in het begin wel wat, maar een -zééér- efficient middel tot verlichting/genezing.Werd me aangeraden door een neus-keel-oorspecialist.

Rene
Tip #3304


Snel van je verstopte neus afkomen

Heb je een verstopte neus? Sabbel op een mintsnoepje. Drink veel warme thee en stoom ongeveer 1x per dag je hele gezicht. Ook stukjes ui op je nachtkastje leggen is erg handig. 1 Nacht slapen en je neus is weer helemaal schoon. Maar ook boter onder je neus smeren is een ideale tip! Smeer het onder, maar ook rondom je neus. De volgende dag is je neus weer helemaal de oude.

Anoniem
Tip #5026


Handstand verhelpt verstopte neus

Heeft u een verstopte neus. Probeer dan een handstand te maken. Lukt dit niet ga dan op uw buik op bed liggen en doe uw hoofd omlaag. Houd dit zo lang mogelijk vol. Heeft een kort maar zeer fijn effect.

Brian
Tip #5279


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen


Een likje Wasabi

Echt een aanrader bij verstopte neus en/sinussen (voorhoofdholtes).. .een likje wasabi!, klinkt gek maar echt je voelt het slijm echt wegtrekken, en ..de tranen springen van je ogen ( van blijdschap) of de scherpte van de wasabi.

Hanna Naber
Tip #16386


Verstopte neus

Doe een teentje knoflook in beide neusgaten nadat je je neus gesnoten hebt! Laat 5 minuten erin zitten en het snot is er makkelijk uit te halen

Knoflook helpt echt 🧄
Tip #21324


Dampo onder de voeten

Als je een verstopte neus hebt kun je dampo onder je voeten smeren en dan een katoenen sok aan trekken. Binnen enkele minuten is je neus open. Voor mij helpt dit het beste in de avond, maar het kan ook overdag.

Nadine Leppers
Tip #16508


Houd thee onder je verstopte neus

Maak thee en houd goed onder je neus. Doe dit 2 a 3 minuten.

Brent
Tip #5347
Aantal tips voor verstopte neus

Ik heb een aantal tips: ~ zorg ervoor dat je iets hoger ligt (door een extra kussen) ~ probeer een rhinohoorn uit, werkt bij mij altijd en is super goedkoop ! Het effect is dat je een kommetje heb met een tuitje eraan daar doe je water in (lauw/warm) met een beetje zout laat dit oplossen/roer effe en laat het door je neus gaan. Je zal daarna alles eruit snuiven als je klaar bent. ~ ga wat vaker douchen , dit werkt super goed onder de douche komen de dingen in je neus los en snuit je ze er zo uit

Monica Schram
Tip #11619


Zoutoplossing werkt goed bij neusverstopping

Last van een verstopte neus en neusholten?
Haal bij dokter of apotheek een plastic spuitje van 5 of 10 ml (zonder naald natuurlijk). Kost vrijwel niets.
Kook water.
Los 9 gram keukenzout op in 1 liter water (of 4,5 gram in een halve liter).
Laat afkoelen.
Doe wat oplossing in een glas en pak een rol toiletpapier.
Vul de spuit met oplossing.
Ga op een bank liggen met je hoofd naar beneden (je ziet nu alles op zijn kop).
Spuit of druppel rustig de oplossing in elke neusgat.
Als het lukt een beetje suiven en blazen via de neus.
Het is niet erg als er wat oplossing in je keel komt (kan bijna niet want je hoofd hangt omlaag).
Laat een minuut of 5-10 lekker intrekken. Vul evt. aan met oplossing (per neusgat doe ik er ca. 10-15 ml in).
Neem een flink stuk toiletpapier, houdt tegen je neus en ga rechtop zitten met je hoofd zover mogelijk naar voren en snuit/blaas via de neus. Hiermee voorkom je dat alles in je keel loopt.

Herhaal deze procedure nogmaals.

Als je dit 3x per dag doet ben je zo van je verstopping af en komt er weer lucht in je holten, waardoor de hoofdpijn als gevolg van deze verstopping sterk afneemt tot verdwijnt.

Succes

Jules
Tip #3742


Stomen en daarna weer stomen

Het beste tegen snot en dus een verstopte neus is om te stomen stomen stomen en nog eens stomen.

Tip #6408


Zout opsnuiven

Bij verstopte neus: snuif via een lepel, zout met afgekoeld gekookt water op: 1 theelepel zout op 1 beker heet water.

Esther Blokpoel
Tip #630


Stomen met pannetje met dikke bodem

Neem een pannetje met dikke bodem (daardoor blijft het water langer warm), vul het met 500 ml water. Breng het water aan de kook. Neem het pannetje van de warmtebron en zet het op een onderzetter. Voeg er 2 eetlepels pure jasmijnbloesem aan toe. Hang een handdoek over het hoofd en adem diep door de neus in. Jasmijn werkt antibacterieel en ontspannend. De geur van de jasmijn werkt bovendien als afrodisiacum.

F. Arias
Tip #8994


Verstopte neus: Pas op met neusspray

Last van verstopte neus?
Gebruik nooit langer dan een paar weken neusspray. De polipen in je neus gaan aan de stofjes wennen en zogauw je het niet gebruikt zwellen ze weer op..Oftewel je raakt er verslaafd aan en uiteindelijk moet je in het ziekenhuis bij de KNO Je polipen laten wegsnijden.
Veel beter is dus goed je neus snuiten..een keertje dampen met vicks.
& als je in de zomer gevoelig bent voor pollen gras etc..ga bij de drogist of dokter pilletjes halen.

S.
Tip #2364


Verstopten neus

Pepermunt helpt tegen een verstopte neus

Melle
Tip #19297


Zuigsnoepje

Neem een zuigsnoepje in de mond en zuig daar op. Terwijl je dat doet, adem dan zoveel mogelijk via de neus en dan raakt deze voor slechts een korte tijd niet meer verstopt.

Tip #3432


Koprol in de zee

Verstopte neus als je bijv. Op vakantie bent?
1 of 2x een koprol in de zee maken en je neus is zo weer open!

-.-
Tip #20558


Neus doorspoelen met lauw water

Last van verstopte neus? Spoel je neus met lauw zout water. Maak een zoutoplossing met keukenzout en giet de zoutoplossing door je neus. Je spoelt de verstopping weg. Wij gebruiken de Rhino Horn maar je kan ook andere neusspoelers gebruiken.

VincentV
Tip #15074


verstopte neus

Drink thee met gember citroen en honing

luna
Tip #20862


Stomen tegen verstopte neus

Ga onder een bak zitten met een theedoek op je hoofd in die bak moet warm water in zitten ga 5 a 10 min. Dat warm water inademen en uitademen, alleen mogen de kinderen onder de 8 jaar dit niet doen want ze kunnen dan verbranden.

Tip #7385


Doe neus pree in en snuit met een doekje

Probeer hard te snuifen in een doekje en als dat alleen smorgens is🥳ben je er vanaf

Rosanne
Tip #22092


Neus dicht knijpen

Neus dicht knijpen en proberen uit te blazen door neus en dichte mond je hoort dan wel dat oren dicht gaan maar zal tijdelijk helpen

Kno specialist
Tip #21982


Verstopte neus

Neusspray gebruiken ui naast bed als je naar buiten gaat sjaal om handschoenen aan ok al is het 21 graden gewoon doen!!!!

Sophie
Tip #21874


Pittig eten opent je neus

Heb je een verstopte neus? Lekker heet gekruid eten, dan is hij zo weer open (al is het maar voor een uurtje of 3, je kan even goed diep ademen wat vaak een opluchting is in letterlijke zin).

Margriet
Tip #631


Leg stukjes ui naast je bed

Verstopte neus? Snij een ui in stukjes en doe die stukjes op een schoteltje. Schoteltje naast je bed plaatsen en 's morgens adem je weer vrij door je neus!

Eva
Tip #632


Hoofd stomen met zoutoplossing

Neusholteontsteking (sinusitis):

Breng wat water aan de kook in een pan en doe er een paar scheppen zout in. Ga dan met een grote doek over je hoofd heen stomen. Zo lost het slijm op en komt je neusholte weer helemaal vrij.

Mofstra
Tip #16148


Snotneus & verstopte holtes

Vul een glas of fles met warm (bijna heet) water en los er een theelepel zout in op door te roeren met het theelepeltje. Snuif het water door je neusgaten op, kantel je hoofd zo alsof je naar het plafond kijkt en hou zsm een (gebruikte) handdoek onder je neus terwijl je je neus ermee dicht knijpt. Hou 5/10 sec vol. Kantel je hoofd terug en snuit zo hard je kunt 1 of beide neusgaten leeg in de gebruikte vochtige handdoek. Herhaal dit 2 x per neusgat of 3 x in totaal als je beide neusgaten tegelijk uitsnuit. Tip van de KNO polie! Niet vaker doen dan 3 x per week.

LieveLotte
Tip #16432


Verstopte neus: Rhino Horn

Bij de apotheek eenvoudig te bestellen de rhino hoorn. Zout oplossing erin en zet hem aan de ene kant van uw neus en aan de andere kant loopt de zoutoplossing met alle troep in uw neus en holtes er weer uit. Werkt ook goed bij mensen die snurken.

Marion
Tip #4753


Liedjes zingen en neus stomen

Ik zing altijd liedjes en stoom mijn neus of sabbel op snoepjes dit werkt erg goed allemaal.

Naomi Verboom
Tip #14702


Water met zout opsnuiven

Meng een beetje zout met water vervolgens met je neus opsnuiven doet eerst een beetje pijn maar als je het door snuift helpt het ontzettend Succes !!!!

Inge Van Weelden
Tip #11842


Stoombadje met zoutoplossing

Neem een stoombadje door met je hoofd boven een emmer te hangen waarin heet water met veel opgelost zout en gesnipperde ui zit. Een handdoek over je hoofd en emmer en 10 min snuiven maar!

Aisa
Tip #3791


Minder plat slapen helpt voor verstopte neus

Snachts extra kussen plaatsen zodat je met je hoofd omhoog ligt, zo kun je slapen en wordt je met open neus wakker

JP
Tip #5138


Tips tegen verstopte neus

Iedere winter is het raak en lijkt mijn neus volgegoten met beton. Kan mijzelf dus ervaringsdeskundige noemen. Eigenlijk helpt alleen een combinatie van verschillende manieren van aanpak. Veel drinken, veel slapen, veel vitamine D en C. Wisseldouches en voor het slapen gaan het voorhoofd en het gebied rond de neus insmeren met een mengsel van boter en tijgerbalsem (vermijd het gebied rond de ogen). En verder sprayen met zoutoplossing. De verkoudheid is na twee dagen over.

Louise
Tip #4443


Spuit keukenzoutoplossing in je neus

Voor het slapen; thee lepeltje keukenzout oplossen in gekookt water en afkoelen tot lichaamstemperatuur(iets minder zout om te wennen). Dan beide neusgaten met injectiespuitje (zonder naald) in spuiten(laten weken), dan tandenpoetsen en twee maal herhalen en goed snuiten. Je zult versteld zijn van het effect en een heerlijke nachtrust met een neusademhaling beleven.

Karel Wehrmeijer
Tip #5457


Smeer voorhoofd/hals in met Dampo

Dampo of eucalyptus op je voorhoofd en hals smeren helpt een beetje

Romy De Regt
Tip #11611


Puisten weg na 1 nacht met baby poeder

Voordat je gaat slapen smeer babypoeder over je gezicht Probeer dit elke dag te doen tot als je puisten verdwijnen. Pech puisten weg !

Najle
Tip #22261


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen