Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Hier een truukje die je kan toepassen zonder dat je iets nodig hebt. Ga met je tong over je gehemelte tot je jeuk krijgt, duw dan (niet overdreven hard maar ook niet zacht) op het bovenste van je neus, dus tussen je wenkbrauwen. Doe dit 20 seconden. Je neus is nu vrij!

Max
50 7


Als uw neus echt verstopt zit. Breng met een wattenstaafje een klein beetje bijenhoning in uw neus aan. Eventueel een keer of drie dag. Uw neus gaat lopen en is weer open.

Leo
8 3


Ga op je favoriete zij liggen. En zuig op het puntje van je duim. Dit zorgt voor een reflex dat je neus open gaat. ( Met je duim immiteer je de tepel als een baby moedermelk drinkt.)

8 5


Heb je een verstopte neus? Sabbel op een mintsnoepje. Drink veel warme thee en stoom ongeveer 1x per dag je hele gezicht. Ook stukjes ui op je nachtkastje leggen is erg handig. 1 Nacht slapen en je neus is weer helemaal schoon. Maar ook boter onder je neus smeren is een ideale tip! Smeer het onder, maar ook rondom je neus. De volgende dag is je neus weer helemaal de oude.

3 1


Al generaties lang wordt in onze familie boter op de neus gesmeerd voor het slapen gaan. Gewoon een ouderwets pakje bakboter, klein stukje afsnijden en op en rond je neus smeren.

Carlijn
3 0


Een vestopte neus is vooral tijdens het slapen erg hinderlijk. TIP: Smeer toco-tholin of dampo onder de voeten en doe sokken aan in bed. We hebben het al meerdere keren toegepast bij onze kinderen en met succes.

2 0


Heeft u een verstopte neus. Probeer dan een handstand te maken. Lukt dit niet ga dan op uw buik op bed liggen en doe uw hoofd omlaag. Houd dit zo lang mogelijk vol. Heeft een kort maar zeer fijn effect.

Brian
2 3


Als je een verstopte neus hebt dan moet je een ui in je kamer neerlegen als je gaat slapen.

1 0


Neem een zuigsnoepje in de mond en zuig daar op. Terwijl je dat doet, adem dan zoveel mogelijk via de neus en dan raakt deze voor slechts een korte tijd niet meer verstopt.

1 0


Smeer onder je neus een beetje boter, pak de zijkant van de neus ook mee en je neus gaat open!!

Florien
1 1


Ik heb een aantal tips: ~ zorg ervoor dat je iets hoger ligt (door een extra kussen) ~ probeer een rhinohoorn uit, werkt bij mij altijd en is super goedkoop ! Het effect is dat je een kommetje heb met een tuitje eraan daar doe je water in (lauw/warm) met een beetje zout laat dit oplossen/roer effe en laat het door je neus gaan. Je zal daarna alles eruit snuiven als je klaar bent. ~ ga wat vaker douchen , dit werkt super goed onder de douche komen de dingen in je neus los en snuit je ze er zo uit

Monica Schram
1 0


Als je een verstopte neus hebt, is het beste (bij mij helpt het) dat je met je tong over je gehemelte wrijft tot het kietelt en tegelijkertijd boven je neus tussen je wenkbrauwen duwt voor een 20 tal seconden en de neus is een tijdje niet verstopt.

Largo Vdv
1 2


Bij verstopte neus: snuif via een lepel, zout met afgekoeld gekookt water op: 1 theelepel zout op 1 beker heet water.

0 2


Heb je een verstopte neus? Lekker heet gekruid eten, dan is hij zo weer open (al is het maar voor een uurtje of 3, je kan even goed diep ademen wat vaak een opluchting is in letterlijke zin).

0 0


Verstopte neus? Snij een ui in stukjes en doe die stukjes op een schoteltje. Schoteltje naast je bed plaatsen en 's morgens adem je weer vrij door je neus!

0 0


Neem een stoombadje door met je hoofd boven een emmer te hangen waarin heet water met veel opgelost zout en gesnipperde ui zit. Een handdoek over je hoofd en emmer en 10 min snuiven maar!

Aisa
0 0


Snachts extra kussen plaatsen zodat je met je hoofd omhoog ligt, zo kun je slapen en wordt je met open neus wakker

0 0


Iedere winter is het raak en lijkt mijn neus volgegoten met beton. Kan mijzelf dus ervaringsdeskundige noemen. Eigenlijk helpt alleen een combinatie van verschillende manieren van aanpak. Veel drinken, veel slapen, veel vitamine D en C. Wisseldouches en voor het slapen gaan het voorhoofd en het gebied rond de neus insmeren met een mengsel van boter en tijgerbalsem (vermijd het gebied rond de ogen). En verder sprayen met zoutoplossing. De verkoudheid is na twee dagen over.

Louise
0 0


Voor het slapen; thee lepeltje keukenzout oplossen in gekookt water en afkoelen tot lichaamstemperatuur(iets minder zout om te wennen). Dan beide neusgaten met injectiespuitje (zonder naald) in spuiten(laten weken), dan tandenpoetsen en twee maal herhalen en goed snuiten. Je zult versteld zijn van het effect en een heerlijke nachtrust met een neusademhaling beleven.

Karel Wehrmeijer
0 0


Maak thee en houd goed onder je neus. Doe dit 2 a 3 minuten.

0 0


Ga onder een bak zitten met een theedoek op je hoofd in die bak moet warm water in zitten ga 5 a 10 min. Dat warm water inademen en uitademen, alleen mogen de kinderen onder de 8 jaar dit niet doen want ze kunnen dan verbranden.

0 0


Dampo of eucalyptus op je voorhoofd en hals smeren helpt een beetje

Romy De Regt
0 0


Volgens een collega van mij werkt het volgende als je een verstopte neus hebt namelijk onder de douche gaan. Met de douchekop naar je gezicht gaan en ervoor zorgen dat de stralen je neus in gaan. Ondertussen je mond open houden om lucht te krijgen. Laat de stralen een paar minuten je neus van binnen besproeien en snuit daarna je neus. Is je neus heel erg verstopt, kun je dit een paar keer herhalen. Let erop dat je de douchekop op de zachtste stand hebt staan en dat je de stralen niet te dicht op je neus hebt, anders is het slecht voor de vaatjes in je neus door de druk. Ik weet niet of er een theorie achter zit. Ik heb het zelf uitgeprobeerd en bij mij werkt het ook!

0 0


Meng een beetje zout met water vervolgens met je neus opsnuiven doet eerst een beetje pijn maar als je het door snuift helpt het ontzettend Succes !!!!

Inge Van Weelden
0 1


Ik zing altijd liedjes en stoom mijn neus of sabbel op snoepjes dit werkt erg goed allemaal.

Naomi Verboom
0 0


Last van verstopte neus? Spoel je neus met lauw zout water. Maak een zoutoplossing met keukenzout en giet de zoutoplossing door je neus. Je spoelt de verstopping weg. Wij gebruiken de Rhino Horn maar je kan ook andere neusspoelers gebruiken.

VincentV
0 0


Een halve ui naast je bed leggen

0 0


Neusholteontsteking (sinusitis):

Breng wat water aan de kook in een pan en doe er een paar scheppen zout in. Ga dan met een grote doek over je hoofd heen stomen. Zo lost het slijm op en komt je neusholte weer helemaal vrij.

Mofstra
0 0