Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Heb jij ook last van vettig haar? Ik vroeger ook maar nu niet meer. Ik vond enkele goede tips om dit te voorkomen. 1. Verkeerde shampoo en stylingproducten Een shampoo heeft een grote impact op je haar en net daarom is het belangrijk om een shampoo te gebruiken die bij je haar en je hoofdhuid past. Merk je dat je haar snel vettig wordt? Dan zou dat wel eens te wijten kunnen zijn aan de sillicoonarme shampoo. Ze zorgen weliswaar voor mooie glanzende lokken, maar ze maken ze eveneens ook waterafstotend waardoor je haar slecht kan ‘ademen’. Wil je geen vettig haar, kies dan voor een shampoo met veel siliconen. Deze kosten meestal wel wat meer, maar aangezien je haar er minder snel vettig van wordt, kom je er ook langer mee toe. Gebruik je conditioner, breng deze dan alleen aan op je hoofdhuid. Stylingproducten gebruik je dan best weer zoveel mogelijk aangezien ook zij een hoge dosis aan siliconen bezitten. 2. Te weinig wasbeurten Je haar te weinig wassen is nooit goed, zeker niet als je dun of broos haar hebt of last hebt van een droge hoofdhuid. Los van de grote impact die de shampoo op je haar heeft, is ook het koude water niet meteen goed. Niet alleen wordt je hoofdhuid gemasseerd, wat ervoor zal zorgen dat je haar sneller vettig zal worden, het kan je hoofdhuid ook uitdrogen met vettig haar en schilfertjes als gevolg. Kies daarom niet alleen voor een passende shampoo, maar spoel je haar af met warm tot heet water en breid het aantal wasbeurten uit. Hoe langer je dit volhoudt, hoe minder snel je haar vettig zal worden. Ook je haar frequent drogen met de föhn is dus een goed idee. 3. Verkeerde voeding Het is moeilijk om te bepalen welke voeding echt slecht is voor je haar, dit hangt immers veel af van de hoeveelheid die je eet en in welke combinaties je eet. Erg belangrijk is wel dat je veel water drinkt, zodat eventuele afvalstoffen makkelijker kunnen worden afgevoerd. Zo vermijd je alvast dat je (hoofd)huid overtollig gaat zweten en je haar dus minder snel vettig wordt. 4. Te veel van kapsel veranderen Ben je iemand die zowat op elk moment van de dag letterlijk met de handen in het haar zit? Dan is de kans groot dat jij vaak vettig haar hebt. Kies ’s morgens voor een makkelijk, stevig zittend kapsel waar je bij voorkeur zo veel mogelijk stylingproducten voor moet gebruiken en je zal merken dat je haar veel minder snel vettig wordt. 5. Gebruik droogshampoo’s Geen tijd om je haar te wassen, dus je spuit er maar snel wat droogshampoo in? Droogshampoo gebruiken kan geen kwaad. Spoel je haren na het wassen nooit af met een beetje citroensap of een scheutje azijn. Dat is zeer agressief voor je haar en totaal niet efficiënt! Veel succes Groetjes Marianne

6 11

Het is precies andersom. Een shampoo met veel siliconen maakt het haar vet. En legt een laag om het haar.

3

Excuseert u mij maar ik ben gespecialiseerd in dit vak dus ik zal het wel weten zeker.

5

Er klopt niets van wat Marianne zegt. Alles wat je aangeeft zorgt juist voor een vette hoofdhuid. Dus als je alles omdraait wat Marianne zegt, is de kans op een vette huid aanzienlijk minder. @marianne: u mag dan zo neerbuigend doen naar lianne maar dat lijkt me nergens voor nodig. Zeker niet wanneer u onjuiste info geeft. Wellicht wenst u meer klanten hierdoor? ????

1

U kent overduidelijk niets van dit vak @Tessebesjuh. Er staan veel professionelen achter mijn mening en er is wetenschappelijk onderzoek naar uitgevoerd. Ik heb een zeer succesvolle zaak, met veel tevreden klanten

5

Ik heb wat onderzoek gedaan en deze tip lijkt mij perfect in orde. Zelf houd ik me ook aan dit plan en het werkt zeer goed. Misschien werkt het niet altijd even goed op alle haarsoorten en misschien is dat de reden dat deze tip niet helemaal werkt bij Tessebesjuh of bij Lianne. Het is niet nodig om hier te beginnen discussiëren, bij de ene persoon werkt deze methode, bij de ander niet. Het is dus niet nodig om elkaar te beginnen uitmaken voor leugenaar of bedrieger, het hangt van persoon tot persoon af.

5

Waarom maakt iedereen hier zo een probleem van? We zijn allemaal mensen, onderdelen van de wereld die we samen beheren. We moeten samenwerken om het beste uit elkaar te halen. Laten we vrede sluiten en niet langer discussiëren over deze tip.

5

Goed gezegd Martine!

5

Wat kan u dat mooi zeggen Martine, u bent duidelijk een wijs persoon met veel levenskennis

5

Bedankt, ik heb inderdaad veel levenskennis. Ik heb al veel meegemaakt maar iedere ervaring heeft mij wijzer gemaakt en heeft mij gebracht tot de persoon die ik nu ben. Ik geef godsdienstles op school en probeer mijn kennis dan ook over te dragen op mijn leerlingen.

5

al professioneel kapster kan ik deze tip volledig afkeuren. een shampoo met silicone is gekend om het haar mooi te laten glanzen hiermee verklapt de schrijfster van deze tip dat ze geen kennis van zaken heeft. dit kan je zeker merken door silicone in je haar te duwen is het logisch dat er geen lucht bij kan. ik kan u bevestigen dat deze tip waardeloos is tenzij je al deze tips omdraait natuurlijk .

0

Ik werk al jaren als docente haartooi. Ik ben gespecialiseerd in de technieken van het haar. Deze tip is correct en zeer informatief. Ik zou de schrijver van deze tip dan ook willen bedanken om deze uitmuntende informatie met ons te delen. Bedankt Marianne3.0 voor deze wonderbaarlijke tip! Ik raad dan ook aan deze tip als favoriet te markeren zodat je deze elk moment kan toepassen om je onhandelbaar vet haar terug in perfecte, gezonde staat te brengen. En zodat deze tip met al je kennissen gedeeld kan worden, en dat de hele wereld een beetje wijzer wordt en nooit meer vet haar heeft.

6

Login om een reactie te geven: