Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Wallen

Wat te doen tegen wallen onder de ogen?

Als je wallen onder de ogen hebt beginnen de tips natuurlijk altijd met 'je moet beter slapen'. Maar dat wist je natuurlijk al. Wat kun je dan wél doen tegen wallen? Als je vaseline in huis hebt kom je al een heel eind. Lees alle tips en ervaringen van anderen door en ga door het leven zonder wallen onder de ogen.

Smeer je ogen niet in met crème

Smeer je dagcreme niet onder je ogen! De creme hydrateert. De huid onder je ogen is vrij dun en zal dus het vocht opnemen, met als gevolg: wallen.

Tip #2415
12 1
Eetlepel bevroren op wallen

Doe een eetlepel in de vriezer en leg hem daarna met de holle kant naar uw oog. De wallen zijn binnen no time verdwenen!

Marisa
Tip #1226
8 5
Bevroren eetlepels

Als je 's morgens in de spiegel kijkt dan zie je vaker wallen. Hoe je het beste wallen kunt laten verdwijnen is door 's avonds 2 eetlepels in de vriezer te leggen. De volgende morgen doe je er een doekje omheen en leg het op de ogen zo ongeveer 5 min je zult zien dat het werkt.

Tip #3210
4 0
Dikke laag nachtcreme als oogmasker

Ik ben 64 en heb nooit last van wallen onder mijn ogen. Ook mijn vriendinnen hebben de tip overgenomen. Ik smeer namelijk regelmatig een dikke laag goedkope nachtcreme ( met aloe vera en vitamine E en zonder parabenen) onder mijn ogen als een masker. Uiteraard uitkijken dat je het niet in je ogen smeert! Een half uurtje in laten trekken. Daarna de crème gewoon over je gezicht verdelen en wég zijn je wallen. Al jarenlang bewezen zeer effectief! Dat crèmes rondom je ogen slecht zouden zin is echt niet waar. Ik heb weleens speciale ogen-creme gebruikt en daar werd mijn huid juist heel raar van.

Mathilde
Tip #11721
4 3
Gebruikte koffiepads

Wallen, voor veel mensen een grote ergernis. Leg 2 gebruikte senseopads op je ogen en ga een kwartiertje liggen. Daarna je gezicht met lauw water wassen. Op dit idee kwam ik toen ik de peperdure oogrollers in de winkel zag, die cafeine bevatten. De pads helpen heel goed!

Wilma
Tip #5326
4 1
Gebruik concealer

Heb je last van wallen? Breng een lichte concealer aan onder je ogen. Je krijgt dan een prachtige schittering in je ogen en ze zien er superfris uit.

Jill
Tip #3234
3 0
Warme theezakjes

Als je last van wallen hebt doe dan warme theezakjes op je ogen.

Tip #4576
2 0
Bevroren lepel, komkommer schijfjes of kamillethee

Als je lepels in de vriezers hebt gelegd en je ze daarna met de bolle kant op de je ogen legt, moet je er wel een tissue tussen leggen, anders kan de lepel,blijven plakken en kun je naar het brandwondencentrum! leg eens komkommerschijfjes op je ogen, of maak kamilletheezakjes nat en let die ong. 15 minuten op je ogen. En gebruik een concealer om de wallen/donkere kringen een beetje weg te werken, of leg de aandacht ergens anders op, bijvoorbeeld je lippen, of mooie jukbeenderen met blush!

Tip #2552
1 0
Wrijven met ijsklontje in huishoudfolie

Neem een ijsklontje doe hem in wat huishoudfolie dep daarmee op je wallen en het werkt echt, ik heb het zelfs op tv gezien dat visagistes dat zeiden.

Hanna van zwanemvelt-obster
Tip #3868
1 0
Lepels in de vriezer

De tip met het lepeltje in de diepvriezer is nog altijd het gemakkelijkst. Ofwel een nachtje in diepvriezer, doekje eromheen, op je wal leggen of een kwartiertje in diepvriezer, evt. doekje, enkele minuten op je wal Denk er wel aan om er twee lepels in te steken!

Raadgevertje
Tip #11781
0 1
Bevroren lepel helpt

Heb je wel eens wallen? Of dikke ogen? Leg 1 lepel in de vriezer ongeveer 10 min , daarna moet je deze er uithalen en op je wallen leggen. Niet te vergeten, doe een doekje op/om de lepel , als je dit niet doet kan de lepel aan je huid vastzitten. Als je de lepel met het doekje 10 min op je wallen legt dan zie je een heel mooi resultaat.

Tip #8336
0 0
Lepels in de vriezer

Leg 2 lepels voor elke oog 1 ong. 10 min in de vriezer doe er een doekje omheen en leg het op je ogen binnen 5 min mooi resultaat.

Lalala
Tip #5553
0 0
IJsklontje in huishoudfolie

Wikkel een ijsklontje in een stukje huishoudfolie en ga daarmee een paar keer over je wallen heen. Resultaat zal er zijn!

Jara-Eilleen
Tip #3967
0 0
Kamilletheezakjes helpen tegen huilogen

Deze tip is voor als je hebt gehuild en hele dikke ogen hebt. Leg er twee natte (met lauwwarm water) kamilletheezakjes op en laat deze ongeveer een half uur zitten voor een goed resultaat! De dikheid gaat meteen weg!

Laura
Tip #5777
0 0
Koude lepel in doek op de ogen

Lepels in de vriezer en weg zijn ze als je ze erna met een doekje over je ogen doet.

Tip #4348
0 0
Lepels in de vriezer

Leg 1 eetlepel 10 min. in de vriezer, haal er hem dat na 10 min. uit de vriezer, leg de lepel onder bij je oog, druk hem er niet te stijf tegen aan na paar min. zijn je wallen helemaal weg HET WERKT ECHT!

Madelon
Tip #4273
0 0
Sperti zalf

Smeer Sperti 's morgens op de wallen en ze verdwijnen als sneeuw voor de zon.

Valesca
Tip #1289
0 0
VSM Arniflor

Heeft u wallen of dikke ogen (huilen) smeer dan dus een beetje Arniflor (VSM) rond uw ogen. Let op dat er geen zalf in uw ogen komt! Binnen een uur ziet u al een duidelijk verschil. Het is een homeopathisch middel en verkrijgbaar bij de drogist.

Dory
Tip #3955
0 0
Geen Sperti!

Géén spertie onder de ogen smeren! De huid onder je ogen is teer en dun, sperti is een agressief middel dus je zult er alleen maar andere/meer klachten aan over houden. (ik heb het vroeger zelf ook wel geprobeerd, brr de gedachte alleen al). Er zijn genoeg huishoudelijke middeltjes die wonderen (kunnen) doen voor wallen/dikke ogen (opgelopen na een avondje doorzakken of lekker een potje grienen). Iets duurder maar ab-so-luut een aanrader is de 'fast response eye creme van MAC'. (alleen verkrijgbaar in de Bijenkorf A'dam, R'dam en M'tricht). Dit middel wordt ook veel gebruikt door visagisten die de modellen moeten voorzien van stralende strakke en frisse blikvangers! Ik ben er aan verslaafd. Een tube van 30 ml kost 30,= en je kunt er makkelijk een maand of 4 mee doen.

Mona
Tip #3269
0 0
Koude theezakjes

Koude theezakjes op uw ogen 5 min laten zitten en er komt verlichting niet helemaal verdwenen maar klein beetje resultaat.

Tip #1493
0 0
Theebuiltjes vullen met koffie

Theebuiltjes leeg makenen koffie er in doen, vervolgens  nat op de wallen leggen en 10 á 15 min later ze zijn weg !

guy ceelen
Tip #15337
0 0