Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Wenkbrauwen epileren doe je zo:
- Zorg voor een scherp pincet met spitse punten.
- Vervolgens is het handig om je wenkbrauwen te epileren als je net gedoucht hebt. De huid en haartjes zijn dan wat zachter, waardoor het niet zo’n pijn doet als je haartjes eruit trekt.
- Kam je wenkbrauw vervolgens in de richting van de haartjes mee. Het kan zijn dat niet alle haartjes in je wenkbrauw dezelfde kant op groeien.
- Daarna ga je bepalen waar er haartjes weggehaald kunnen worden. Het begin van je wenkbrauw bepaal je met een dun potlood. Leg deze langs de binnenkant van je oog en langs de buitenkant van je neusvleugel. Zet aan de neuszijde van het potlood een streepje of puntje met een licht potlood. Daar begint je wenkbrauw.
- Daarna bepaal je waar de ‘knik’ in je wenkbrauw komt. Vaak zit die al een beetje in je wenkbrauw. Om het precieze punt te bepalen, pak je weer een dun potlood en leg je deze langs de binnenkant van je neus en langs de buitenkant van je iris. Dit is het hoogste punt. Ook hier kun je weer een licht puntje zetten.
- Tot slot bepaal je waar je je wenkbrauw zou moeten eindigen. Dit bepaal je door een lijn te trekken van je buitenste neusvleugel naar je buitenste ooghoek.
- Begin haartje voor haartje en ga vooral niet bosjes tegelijk uit je huid trekken. Haal de haartjes weg die buiten het gebied vallen dat je eerder gemarkeerd hebt. Beter is om geen haartjes boven de wenkbrauw weg te halen, maar liever onder je wenkbrauw.

0 0

Login om een reactie te geven: