Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Er is maar 1 goede methode: een watje of stukje tissue gedrenkt in (keuken)azijn tegen de prik duwen. Daarna de angel eruit trekken. Wespen- en bijengif bestaat uit eiwitten, die door zuur, bv. azijn, worden gedenatureerd. Alle andere tips op deze site werken slecht, niet of zelfs verkeerd.

2 1


Als je door een wesp bent gestoken leg er dan natte shag op en je hebt nergens last van. Dat deed mijn moeder vroeger ook bij mij.

1 0


Wespensteek? Een speciale "pen" heb je niet altijd bij de hand,wel een doodgewone balpoint/pen. Kras de inkt over de steekplek heen en de pijn is weg.

1 0


Als je gestoken bent door een wesp en je rookt of er is een roker in de buurt... Pak wat shag en maak het goed nat doe het op de pijnlijke plek en weg is de pijn. Zeer effectief (eigen ervaring)

1 0


Zelf ervaren : ( tip van arts ) er onmiddellijk veelvuldig met een schrijf-bic overschrijven. De blauwe inkt werkt als een anti-gif. Het nare kloppende gevoel is binnen 5 seconden weg. Ik zou het ook niet geloven als ik het zelf niet had meegemaakt ... Belangrijk : BLAUWE bic en geen stift maar een ordinaire schrijfbic.

1 0


Ben je gestoken door een wesp. Wrijf er ammonia op.

0 0


Meteen onverdund afwasmiddel erop en de pijn is zo over!

0 0


Suikerklontje nat maken met spuug en over de gestoken huis wrijven. Zo over!

0 0


Wespensteek: de steek insmeren met een 'beetje' oorsmeer en de pijn gaat weg. Het is gratis, je hebt het altijd bij de hand en het werkt!

0 0


Een (droge) aspirine op de plek leggen. Het gif trekt uit de steek in het tablet. Verdovende stoffen in het tablet trekken in de plek en verzachten de pijn.

0 0


Als je een wespensteek krijgt in je keel moet je rauwe ajuin eten, dat houdt het zwellen tegen. Dit moet je eten tot je bij de dokter bent!

0 0


Eerst de angel er uitzuigen (wel uitspugen natuurlijk).Daarna tandpasta erop. Gegarandeerd geen centje pijn. De menthol is de werkzame stof, en tandpasta is meestal wel snel aan te komen.

0 0


Houdt de vlam van een aansteker of een brandende sigaret bij de steek; de hitte neutraliseert het gif en de zwelling gaat zienderogen terug. Na een paar minuten heb je nergens meer last van.

0 0


De gouden tip tegen wespensteken voor mij was: de pijnlijke plek insmeren met sigarette-as.

0 0


Wespensteek: pak een teentje knoflook breek hem doormidden en smeer hem op de plek waar de wesp gestoken heeft werkt meteen.

0 0


Meteen een suikerklontje op de steek leggen en het suikerklontje een beetje vochtig maken. Het suikerklontje trekt het gif eruit. Het werkt echt. (eigen ervaring van vroeger).

0 0


Direct de beet overgieten met sinaasappelsap. Het zuur haalt gelijk de pijn weg zelfs bij kinderen.

0 0


Ben je gestoken door een wesp of bij leg er dan heel even een rauwe ui op deze trekt het gif eruit en het zwelt niet op. veertje

0 0


Met deze tip kunnen echt veel mensen baat hebben. De steekplek direct uitzuigen of laten uitzuigen. Daarna witte tandpasta met menthol erop smeren. De pijn verdwijnt meteen. Er treedt geen zwelling op. Ideaal! Op deze manier behandeld hoeft een wespensteek geen enkel probleem op te leveren.

0 0


Doe op een wespensteek direct een beetje urine, hierin zit ammoniak en werkt tegen de pijn:-)

0 0


Als je geprikt bent door een bij of wesp de plek insmeren met tandpasta waar menthol in zit. De pijn word stukken minder en de brand gaat eruit.

0 0


Verpulver een asperientje of een paracetamol, doe er een druppeltje water bij en smeer het papje op de steek. De pijn verdwijnt, en de steek zwelt niet op ook

0 0


Eerst de angel er uit halen, dan met een plukje shag op de wespensteek dat haalt gif eruit.

0 0


Stukje rauwe ui erop doen. Pijn en bult verdwijnen. Na een half uur zie je er niets meer van.

0 0