Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Winderigheid

Wat helpt tegen winderigheid?

Oma Weet Raad heeft dankzij de vele gebruikers de beste tips tegen winderigheid bij elkaar gebracht. Zelfs bij extreme winderigheid is er vast nog wel een bruikbare tip te vinden.

Drink een eetlepel azijn

We hebben de apotheker om raad gevraagd wat te doen bij winderigheid en hij vertelde ons dat je een eetlepel azijn moet drinken, ik heb dit gedaan en het werkt echt. Niet zo lekker maar helpt heel goed.

henkieeee
Tip #9303


Winderigheid tegengaan: gember

Heeft u last van windjes met een onaangename geur. Snij 2 plakjes gember, doe wat heet water en een lepel honing in een kopje. Wacht 20 minuten en drink die op als gemberthee. 2x daags is voldoende om die luchtjes kwijt te raken.

I.Renny
Tip #5323


Winderigheid: veel water drinken

Veel water drinken, vooral bij winderigheid na het eten van fruit.

Onno
Tip #11632


Potje rozemarijn

Winerigheid als gevolg van gasontwikkeling in de darmen bijvoorbeeld na het eten van peen en ui of bonen, kun je tegengaan met rozemarijn. Gewoon potje ('heel') kopen in de supermarkt. Als ik toevallig vis eet, doe ik het op de vis tegen het einde van de bereiding. Kan ook in soep of groenteschotels. Of ik maak er thee van. Beetje gek in 1e instantie, maar krijg het toch prima weg. Helpt echt, iig bij mij.

Tip #8858


Gemberpoeder in de Thee

1 Theelepel met Gember Poeder Oplossen in 1 glas water 30 45 minuten later Geen last meer

Marianna
Tip #11892


Scheutje azijn om winderigheid te voorkomen

Na het eten van uien, erwten en bonen etc. hebben veel mensen last van winderigheid, zelf kook ik bv. met erwtensoep, hache altijd een scheut azijn mee, bij erwten en bonen zure augurken en uitjes eten, je hebt dan bijna geen last meer van winderigheid.

Oudje.
Tip #2125


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen