Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Winterhanden

Wat kan je het beste doen tegen winterhanden?

Bij winterhanden krijg je pijn en jeuk aan de handen. En zoals de naam al doet vermoeden gebeurt dit in de winter. Er kunnen vervolgens rood blauwe of paarse vlekken ontstaan. Lees hier over middeltjes die hier tegen kunnen helpen.

Winterhanden: Rozemarijnolie

Al jarenlang last gehad van verschrikkelijke winterhanden. Tot ik een maand geleden bij de Erica top advies kreeg. Je handen insmeren met een mix van rozemarijnolie en sesamolie. (Kaneel, gember, kamille, steranijs schijnt ook te helpen.) Ik drink nu elke avond een kop kaneelthee (met echte kaneelstokjes) en smeer mijn handen goed in met de olie-mix. Na een weekje was alles helemaal verdwenen. Ik ben nog steeds verbaasd, maar super blij! (Wel bijhouden in de winter, anders komt het weer op)

Siempje
Tip #15403


Appelazijn helpt tegen winterhanden

Ik heb al 6 jaar last van verschrikkelijke winterhanden, de hele winter door. Nu ben ik door toeval van mijn winterhanden af. Ik ben begonnen met het nemen van appelazijn (de troebele) om mijn lichaam te ontgiften, betere doorbloeding te krijgen en voor de gewrichten. En nu blijkt dus dat het een positief effect heeft op mijn winterhanden, ze zijn weg. 2 theelepels appelazijn in een sapje of water per dag nemen, dat is het!

Widu
Tip #9612


Uierzalf op de handen

Ik had altijd last van winterhanden totdat iemand me aanraadde er uierzalf op te smeren. Gewoon te koop bij de supermarkt en bij de drogist. Bij mij hielp het fantastisch. Merkte na een dag al duidelijk verschil.

Rowena1997
Tip #15422


Rauwe aardappel

Bij warme en jeukende winterhanden deze insmeren met rauwe aardappel, helpt direct.

Susan Kokke
Tip #19877


Olie

Insmeren met olie en lang blijven wrijven

Mollie
Tip #19878


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen