Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Als je er erover heen plast, bijvoorbeeld onder de douche ;) verdwijnen de wintertenen.

W. Hoven
3 2


Bij warme en jeukende wintertenen deze insmeren met rauwe aardappel helpt direct.

Y.carstens
1 0


Wintertenen of Pernio is een pijnlijke maar onschuldige aandoening die voorkomt in vochtige koude landen. De tenen zijn blootgesteld aan te koude en vochtige temperaturen, zonder dat ze zijn bevroren. De aandoening wordt voorkómen en ook behandeld door leefstijlmaatregelen: Voldoende warm schoeisel bij voorkeur met schapenwollen binnenzijde. Niet lopen met blote voeten op een koude vloer, dus slofjes aan in huis. Vochtige voeten direct goed afdrogen. Koude voeten niet verwarmen bij een hitte bron, maar door drogen en warme sokken. Voldoende lichaamsbeweging. Eventueel 's nachts speciale katoenen slaapsokken aandoen. Deze sokken hebben een bepaalde structuur waardoor de voeten goed doorbloed blijven en vocht geen kans krijgt. Met ongeveer 3 weken moet het dan over zijn als je het al hebt, en het ontstaat niet als je er bang voor was. Wil je sneller verlichting en heb je geen wondjes dan is daar oma's advies: Ga 's morgens met je voeten in een bakje met je eigen urine zitten. Urine is, als je geen blaasinfectie hebt, steriel en bevat stoffen die de verkrampte bloedvaatjes in je tenen ontspannen.

1 0


Iedere ochtend je ochtend urine erover heen gieten. In 1 week ben je er voor het hele seizoen vanaf.

Marja Berkenbosch
0 0


Ja, maar dan wel ochtendurine...Anders heeft het geen zin om over je voeten heen te plassen.

0 0


Als je last heb van wintertenen, die opzwellen, rood worden en ontzettend jeuken, kun je een homeopatisch middel halen bij de drogist. Het heet Cardiflor en het helpt echt onmiddelijk!! Vooral die vreselijke jeuk blijft weg! Paar keer per dag insmeren.

Souad
0 0


Pluk een pan klimopbladeren, wassen en goed doorkoken haal de bladeren eruit afkoelen en ga er met je voeten in zitten. Het heeft mij heel goed geholpen.

Pieternel
0 0


Bij drogist of aphotheek is het middel abroflor van vsm te koop dit verzacht echt onmiddelijk.

0 0


Deppen met kampferspiritus(is te koop bij de drogist). Bij erge wintervoeten enkele keren per dag deppen. Helpt heerlijk als je tenen jeuken/pijn doen. Wanneer ik in de wintermaanden mijn wintertenen op voel komen dat start ik met 'n paar keer per dag deppen. Als ik verbetering voel dan bouw ik af maar ik blijf 1x daags deppen (teronderhoud) en ben de hele winter klachten vrij. Echt aan te raden.

Anja
0 0


Zodra het buiten onder de 5 graden wordt: Tenen "s ochtends en "s avonds (evt. ook "s middags) goed insmeren met vaseline. Wollen sokken en leren schoenen dragen.

Joelle
0 0


Als je last hebt van wintertenen helpt het om de tenen (2x daags) in te smeren met tijgerbalsem. Hou de voeten altijd zo warm mogelijk.

0 0


Zodra het buiten onder de 5 graden wordt: Tenen 's ochtends en 's avonds (evt. ook 's middags) goed insmeren met vaseline. Wollen sokken en leren schoenen dragen.

Joelle
0 0


Sokken uit als je naar bed gaat. Dat helpt pas goed. Doordat je tenen de hele nacht liggen te broeien zwellen ze heel erg op. Bij mij is dit de oplossing. Ik heb nergens meer last van.

Manuela
0 0


Verwarm verse paardemest ergens op een plek waar de vieze geur geen rol speelt en ga daar met je voeten 15/20 minuten in. Daarna afspoelen met lauw water geen zeep gebruiken. Werkt voor een langere tijd. Denk er aan paardemest is verteerd gras en kruiden.

F.A
0 0


Voeten 10 minuten weken in ochtendurine. Daarna afspoelen en goed afdrogen. Werkt altijd!

Esther
0 0


Hete Surinaamse sambal op je tenen smeren. Laat dit een half uur intrekken en indien nodig een paar dagen herhalen.

Lianne Blom
0 0


a) wisselbaden: in heet voetenbad en daarna in koud voetenbad
b) voetenbalsem: tenen goed inmasseren en sokken aandoen
c) voeten in eigen urine plaatsen
d) warme pantoffels dragen: heb je ook last van winterhielen dan geen open-hiel-pantoffels

M.J.E. Kuit
0 0