Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Wintertijd

Zijn er leuke trucjes om makkelijk om te gaan met wintertijd?

Het wennen aan wintertijd kan moeilijk zijn. Lees de tips van onze gebruikers om dit allemaal net iets makkelijker te maken.

Gordijnen open doen

Daglicht zorgt ervoor dat het biologisch klokje weer goed staat. Gordijnen open en veel naar buiten dus! Geen last van de wintertijd omschakeling!

Tip #6789


Wintertijd al eerder beginnen

Waarom wachten tot de dag van wintertijd zelf? Begin al enkele dagen eerder met een uur alles eerder te doen. Dus een uur eerder eten en op de bank. Slapen hoeft nog niet een uur eerder, maar mag ook door dit op te bouwen. Zo went het lichaam aan het verschil.

Tip #6787


Wintertijd wennen: ritme

Om snel aan wintertijd te wennen gaat u iedere dag op hetzelfde tijdstip naar bed en staat u op hetzelfde tijdstip op. Zo komt u snel in het juiste ritme.

Tip #6788


Pak de buitenlucht

Sta meteen op als de wekker gaat in de nieuwe wintertijd. Vooral niet blijven liggen. Niet toegeven aan vermoeidheid. Lekker stuk wandelen in de buitenlucht. Nog gezond ook!

Tip #6786


30 Oktober: wintertijd

Wanneer de wintertijd ingaat, zult u daar wellicht iets van merken. Uw biologische klok kan namelijk verstoord raken. Wanneer u op 30 oktober 's morgens wakker wordt, is het een uur vroeger dan de dag ervoor in de zomertijd. Dat wordt nog even heerlijk omdraaien in bed. Maar het is wel slim om ’s avonds een uur eerder naar bed te gaan. Anders kan het de ochtend erop erg lastig worden om uit bed te komen.

Tip #14114


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen