Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Tanden witter maken: 

Om je tanden witter te krijgen kun je een goedkoop flesje waterstof peroxide 0,3% (€1.19) bij de drogist halen en enkele druppels/scheutje hiervan mengen met je tandpasta en hiermee veilig dagelijks je tanden poetsen. Het reinigt overigens je mond ook van eventueel schadelijke bacteriën.

Tandartsen schrijven dit regelmatig voor na een behandeling met lichte verwonding met een verhouding van 1 op 1. (Een eetlepel peroxide en 1 eetlepel water).

Professionele blekers gebruiken altijd een waterstofperoxide houdend product vanaf 0,9% oplopend tot wel 35% om tanden te bleken.

De thuistandenbleek setjes met spuitjes en blauwe led lamp die online te koop kunnen een peroxide gehalte van 0,6% bevatten.

Het resultaat is dan wel niet zo snel zichtbaar als dat je het bij een professioneel laat doen, maar aangezien men de tanden waarschijnlijk toch iedere dag poetst heeft dit op lange termijn een bijzonder goed en zichtbaar resultaat.

Let wel: Waterstof peroxide kan bij langdurig gebruik gevoelige tanden en tandvlees geven, maar dit verschilt per persoon. Stop als je dit merk of als je het gewenste resultaat hebt bereikt.

0 0

Login om een reactie te geven: