Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren
Website van het Jaar Oma Weet Raad is genomineerd voor Website van het Jaar.
Stem nu op Oma Weet Raad en maak kans op mooie prijzen!
Stem hier

Heb je een wondje wat enigzins gaat ontsteken en geen trekzalf bij de hand ?? Leg er een plak tomaat op en na enige tijd is de wond helemaal schoon! Tomaat verversen zolang nodig is.

3 5 1 0


Wegenblad voor ontstoken wonden b.v schaafwondjes. Wond en wegenblad goed reinigen leg wegenblad op de wond, paar dagen laten zitten de wond is dan schoon, en kan verder genezen.

3 5 1 0


Als je enkele wonden hebt gebruik je gewoon boterbloemen (je vind ze in je tuin) smeer de boterbloem goed ertegen en wrijven maar! Het helpt echt waar!

3 5 1 0


Op moeilijk helende wondjes kun je suikerstroop smeren. Als je het niet huis hebt, hier het recept: 400 gram suiker 1/4 Liter water Een houten lepel Doe de suiker en het water in een pan en breng dit al roerend aan de kook op half hoog vuur. Laat dit een paar minuten doorkoken totdat het een mooie egale massa is. Voor het in een potje te gieten, eerst de suikerstroop goed af laten koelen.

5 0 0


Door honing op een wondje te smeren, zal dit eerder genezen. Honing onttrekt het wondvocht aan de wond en daarmee ook de bacteriën dan wel gifstoffen. Door zeer regelmatig honing op een wond aan te brengen blijft vocht zich van binnen naar buiten bewegen. Daarbij komt nog dat honing een zelf steriliserende werking heeft waardoor bacteriën en schimmels niet kunnen overleven.

5 0 0


Wonden

Als je een ietwat diepe wond hebt (die niet gehecht of behandeld hoeft te worden door een arts) die je bijvoorbeeld niet direct kunt verzorgen, kunnen er bacteriën in komen. Ik weet niet zeker of het goed is, maar wat ik dan wel eens doe is een stukje plakband op de wond plakken. Dat laat ik dan een nacht zitten en dan haal ik het er af. Dat doet geen pijn omdat de plakband nat is geworden door het wondvocht. De wond is dan helemaal schoon. Spoel de wond daarna alsnog goed met water en eventueel betadine of jodium, en verzorg het daarna alsnog met een pleister of een verbandje. Is je wond groot of diep, of vertrouw je het niet, ga dan alsnog naar de huisarts.

5 0 0


Was alle wondjes die je krijgt direct goed met heet water en zeep. Bij voorkeur vloebare zeep direct op de wond en goed inwrijven. Dit voorkomt in 9 van de 10 keer ontstekingen en de wond heelt sneller.

5 0 0


Alle kleine wondjes, snij wondjes die slecht genezen insmeren met de ouderwetse suikerstroop. Gaasje of pleister erop voor dat het een smeerboel word. De pijn voel je meteen weg zakken het verzacht en heelt door de suiker, het helpt echt. 21 jaar geleden van mijn voedvrouw geleerd.

5 0 0