Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Wonden ontsmetten

Zijn er huismiddeltjes om wonden goed te ontsmetten?

Een wond of schaafwond heeft vaak een goede ontsmetting nodig. Lees op Oma Weet Raad wat je allemaal kunt gebruiken om deze ontsmetting goed te laten verlopen met een bepaald huismiddel.

Wonden ontsmetten

Wegenblad voor ontstoken wonden b.v schaafwondjes. Wond en wegenblad goed reinigen leg wegenblad op de wond, paar dagen laten zitten de wond is dan schoon, en kan verder genezen.

Tip #575
1 0
Boterbloemen ontsmetten

Als je enkele wonden hebt gebruik je gewoon boterbloemen (je vind ze in je tuin) smeer de boterbloem goed ertegen en wrijven maar! Het helpt echt waar!

Eline
Tip #2687
1 0
Plak tomaat tegen wondjes

Heb je een wondje wat enigzins gaat ontsteken en geen trekzalf bij de hand ?? Leg er een plak tomaat op en na enige tijd is de wond helemaal schoon! Tomaat verversen zolang nodig is.

Jocka
Tip #3104
1 0
Suikerstroop neemt pijn weg

Alle kleine wondjes, snij wondjes die slecht genezen insmeren met de ouderwetse suikerstroop. Gaasje of pleister erop voor dat het een smeerboel word. De pijn voel je meteen weg zakken het verzacht en heelt door de suiker, het helpt echt. 21 jaar geleden van mijn voedvrouw geleerd.

Wilma v.d. Esschert
Tip #1222
0 0
Wonden: Heet water en zeep

Was alle wondjes die je krijgt direct goed met heet water en zeep. Bij voorkeur vloebare zeep direct op de wond en goed inwrijven. Dit voorkomt in 9 van de 10 keer ontstekingen en de wond heelt sneller.

Simon
Tip #3268
0 0
Suikerstroop maken

Op moeilijk helende wondjes kun je suikerstroop smeren. Als je het niet huis hebt, hier het recept: 400 gram suiker 1/4 Liter water Een houten lepel Doe de suiker en het water in een pan en breng dit al roerend aan de kook op half hoog vuur. Laat dit een paar minuten doorkoken totdat het een mooie egale massa is. Voor het in een potje te gieten, eerst de suikerstroop goed af laten koelen.

Sanne
Tip #5695
0 0
Honing onttrekt wondvocht

Door honing op een wondje te smeren, zal dit eerder genezen. Honing onttrekt het wondvocht aan de wond en daarmee ook de bacteriën dan wel gifstoffen. Door zeer regelmatig honing op een wond aan te brengen blijft vocht zich van binnen naar buiten bewegen. Daarbij komt nog dat honing een zelf steriliserende werking heeft waardoor bacteriën en schimmels niet kunnen overleven.

Suzanne
Tip #5206
0 0