Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Wormen

Wat kan je het best doen tegen wormen in de ontlasting?

Oma weet wel raad met die vervelende wormpjes in de ontlasting. Bekijk ook de pagina over aarsmaden, daar zijn ook veel tips te vinden over dit onderwerp.

Bier tegen wormpjes?

Als uw kind door het spelen in de zandbak of veel contact met honden last krijgt van wormen bent u nog verder van huis. Geef daarom eens per week een paar slokjes (2) bier of donkerbier. Helpt zeker!!!

Tip #2544


Elke dag stofzuigen om wormen te voorkomen

Wij hebben thuis wel eens last van wormen. Ik ben er achter gekomen dat het mogelijk is om dit te voorkomen door elke dag te stofzuigen. Dit komt omdat de wormen hierdoor opgezogen worden. Hierdoor kan iedereen minder makkelijk last krijgen van de wormen.

Lisa
Tip #20308


Nagels kort knippen bij wormen

Kinderen kunnen snel last krijgen van wormen. Vooral als ze het leuk vinden om in de zandbak te spelen of veel in contact komen met dieren hebben ze kans op wormen. Om te voorkomen dat de wormen zich nog verder verspreiden, is het verstandig om de nagels van het kind kort te houden. Dit is namelijk een plek waar wormen zich goed kunnen verspreiden.

Puntje
Tip #21296


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen


Op Oma Weet Raad vind je veel tips waarmee je met huismiddelen en handigheidjes bepaalde problemen kunt oplossen. Deze tips komen van gebruikers van de website en zijn niet gecontroleerd op hun werking. Hierdoor zijn de tips absoluut niet geschikt als vervanging voor medisch advies. Indien je medische of psychische klachten ervaart, raden we met klem aan om direct de huisarts of een andere medisch specialist te raadplegen.