Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Wratten! Bijna iedereen heeft er wel eens last van gehad. Wratten zijn knobbeltjes die ruw en hard aanvoelen. Soms zien ze er een beetje bloemkoolachtig uit. Ze komen vooral voor op de handen en voeten, ze kunnen ook op andere plaatsen zitten. Maar wat is een wrat nou precies? 

Wratten worden veroorzaakt door een virus (humaan papillomavirus). Door dit virus ontstaat een infectie van de huid, waardoor huidcellen sneller gaan delen en een dikkere hoornlaag vormen. Het wrattenvirus komt overal voor en als u éénmaal één wrat heeft, kunt u er nog meer krijgen. U kunt er het beste van afblijven want eraan peuteren kan zorgen voor verdere verspreiding.

Wratten kunnen geen kwaad en ze hoeven alleen behandeld te worden als u er veel last van heeft. Voetwratten bijvoorbeeld kunnen pijn doen bij staan of lopen.
De meeste wratten verdwijnen vanzelf binnen 1 jaar. Een enkele keer blijven ze veel langer zitten helaas is het is niet bekend waarom de één er snel van af is en de ander niet.

0 0

Login om een reactie te geven: