Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Zonneallergie

Wat zijn de beste tips van oma tegen zonne allergie?

Voor sommigen is zonneallergie een klein ongemak. Voor anderen zijn het heel veel / vreselijk jeukende bultjes. Dit is wat je allemaal tegen zonneallergie kan doen.

Prikweg doet zijn werk

Uit wanhoop "prikweg" van VSM op de blaasjes gesmeerd. Verzacht direct en de blaasjes trekken weg. Zalfjes en medicijnen van de huisarts gehad zonder goede resultaten.

Annet
Tip #5546


Calciumtabletten tegen zonne allergie

Artsen in Duitsland en zuid- europese landen adviseren dit allang: calciumtabletten. Overal te krijgen en bij mij werkt het.

Aafke
Tip #5781


Komkommer helpt goed

Zonneallergie is huiduitslag dat optreedt bij blootstelling aan de zon. Na blootstelling aan UV-stralen ontstaan er rode, pijnlijke en/of jeukende plekken op je huid, vaak inclusief blaartjes of blaasjes. Meestal treden klachten op na zo’n 6-8 uur na blootstelling aan de zon, maar de klachten kunnen ook eerder of later optreden. Na een paar dagen verdwijnen de rode plekken vaak vanzelf en zie je er niets meer van. Hoe kan je het voorkomen? - Draag UV-beschermende kleding samen met goede zonnebrandmiddel (UVA- en UVB-filter en zonder extra stoffen zoals parfum en alcohol) - Uit de felle zon blijven, vooral tussen 12.00 en 15.00 uur. Komkommer kan je gebruiken om de huid verkoeling te geven en de jeuk te verminderen. Calciumtabletten kan je gebruiken om zonneallergie tegen te gaan.

Tip #15730


Limoen tegen zonne allergie

2x daags 1 liter water met daarin 1 uitgeperste limoen. Sinds ik dit doe tijdens de zomer totaal geen last meer van zonne allergie. Wou dat ik dit jaren eerder had geweten had me veel leed op vakanties bespaard.In de winter drink ik 2x daags 1 geperste limoen zo op verkomt ook griep.

Belinda k
Tip #15740


Ga even onder zonnebank liggen.

Ga voordat je op vakantie gaat, of voordat het in eigen land zomer wordt, enkele keren onder de zonnebank. Niet te lang, maar gewoon om je huid voor te bereiden op de echte zon. Met een beetje voorgebruinde huid, krijgen zonneblaasjes veel minder kans.

Garayunk
Tip #19898


Lekker de zon in eigen land

Ga vanaf het moment dat de zon weer wat warmte geeft (begin van de lente) lekker in de zon zitten/wandelen/fietsen. Het liefst veel van je huid blootstellen zodat het rustig kan wennen aan de zon. Dit vind ik een gezondere manier dan de zonnebank, hoewel die ook werkt.

Lidwien
Tip #19899


Hooikoortstabletten voor zonneallergie

Die titel zegt het al maar iemand heeft mij ooit aangeraden hooikoortstabletten in te nemen en ik kan je vertellen bij mij doet het wonderen. Plus wat ook nog iets is om over na te denken is je zonnebrand. Bij mij verergerde de allergie door crèmes dus gebruik nu gel of olie

Sjennie
Tip #22127


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen