Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Zonneallergie

Wat zijn de beste tips van oma tegen zonne allergie?

Voor sommigen is zonneallergie een klein ongemak. Voor anderen zijn het heel veel / vreselijk jeukende bultjes. Dit is wat je allemaal tegen zonneallergie kan doen.

Prikweg doet zijn werk

Uit wanhoop "prikweg" van VSM op de blaasjes gesmeerd. Verzacht direct en de blaasjes trekken weg. Zalfjes en medicijnen van de huisarts gehad zonder goede resultaten.

Annet
Tip #5546
0 1
Calciumtabletten tegen zonne allergie

Artsen in Duitsland en zuid- europese landen adviseren dit allang: calciumtabletten. Overal te krijgen en bij mij werkt het.

Aafke
Tip #5781
0 1
Komkommer helpt goed

Zonneallergie is huiduitslag dat optreedt bij blootstelling aan de zon. Na blootstelling aan UV-stralen ontstaan er rode, pijnlijke en/of jeukende plekken op je huid, vaak inclusief blaartjes of blaasjes. Meestal treden klachten op na zo’n 6-8 uur na blootstelling aan de zon, maar de klachten kunnen ook eerder of later optreden. Na een paar dagen verdwijnen de rode plekken vaak vanzelf en zie je er niets meer van. Hoe kan je het voorkomen? - Draag UV-beschermende kleding samen met goede zonnebrandmiddel (UVA- en UVB-filter en zonder extra stoffen zoals parfum en alcohol) - Uit de felle zon blijven, vooral tussen 12.00 en 15.00 uur. Komkommer kan je gebruiken om de huid verkoeling te geven en de jeuk te verminderen. Calciumtabletten kan je gebruiken om zonneallergie tegen te gaan.

Tip #15730
0 0
Limoen tegen zonne allergie

2x daags 1 liter water met daarin 1 uitgeperste limoen. Sinds ik dit doe tijdens de zomer totaal geen last meer van zonne allergie. Wou dat ik dit jaren eerder had geweten had me veel leed op vakanties bespaard.In de winter drink ik 2x daags 1 geperste limoen zo op verkomt ook griep.

Belinda k
Tip #15740
0 0