De beste tips

Kerstster verzorgen

#1. Kerstster jaar goed houden

U kunt proberen de kerstster over te houden tot volgend jaar. Laat de plant na de bloei een tijd met rust. In het voorjaar wordt hij gesnoeid. Dek de snijwonden af met sigarenas. In de zomer mag de verpotte plant naar buiten. Zet hem in september weer binnen en besproei hem regelmatig.
Kerstster verzorgen

#2. Kerststerren verzorgen

Kerststerren zijn heel slecht tegen tocht en kou bestand. Het vervoer van de bloemist naar je huis kan voor de plant al funest zijn. Verzorging van de plant: - Matig warm; niet beneden de 12° C en niet boven de 20° C. 15 tot 18° C is de ideale temperatuur. - Voorkom grote temperatuurschommelingen. De plant verliest zijn bladeren plotseling zonder dat ze eerst verwelken. Dit zou erop kunnen wijzen dat de temperatuur te laag is, of dat de plant is blootgesteld aan koude of warme tocht. - In de winter zoveel mogelijk licht maar niet in de directe zonnestralen. - Giet royaal met lauw water en daarna wachten met gieten tot de potgrond bovenaan droog aanvoelt. (Het overtollige water afgieten). Indien de plant meerdere dagen na elkaar een doornatte potkluit heeft dan zal het blad verwelken en vroegtijdig afvallen. - Benevel de plant zo nu en dan. Te droge lucht in een warme ruimte kan de bladranden geel of bruin doen verkleuren.
Kerstster verzorgen

#3. Kerstster in het water zetten

Om in het water te zetten: Houd de onderste 5 centimeter van de afgesneden bloem eerst in kokend water of in een vlam. Het melksap moet stollen tot een soort kurk. Snijd daarna de onderste 2 centimeter dwars door de "kurk". De bloem kan nu in de vaas.