Voeg aan het kookwater van de aardappelen een klontje boter toe, dan kookt het geheel niet over. Doe het zout er dan pas op het laatst bij. Om de smaak van oude aardappelen te verbeteren wordt wel eens een klein schepje suiker bij het kookwater toegevoegd. Kookt u de aardappelen in de schil, laat ze dan even "schrikken" in koud water als ze gekookt zijn. De schil gaat er dan gemakkelijker van af. Het schillen van rimpelige aardappelen gaat een stuk beter als u ze van te voren even in koud water laat staan. Maakt u een aardappelsalade, zet dan de aardappelen op met kokend water en laat ze niet helemaal gaar worden. Voeg de dressing voor de salade toe als de aardappelen nog niet helemaal afgekoeld zijn, om de smaak van de dressing er beter in te laten trekken. Wilt u krokant gebakken aardappelen hebben, bestrooi ze dan halverwege het bakken met een beetje bloem.
Deze tip is van mijn overgrootmoeder (!)en werkt in deze luxe tijd nog steeds, gelukkig heb ik 'm haast niet nodig. Aardappels kook je met een beetje water (2 vingerkootjes), zo blijven de vitamines bewaard. Hierdoor kan het zomaar gebeurd zijn dat de aardappels aanbranden. Laat dan een laagje water in de gootsteen lopen, wees niet nieuwsgierig dus haal het deksel niet van de pan maar zet de pan met gesloten deksel in het laagje water, hierdoor haal je de smaak van het aangebrande weg en kun je het toch opdienen, niet de aardappels die aan de bodem zitten. Succes.
Om aardappelen mooi bruin en krokant te bakken aardappelen eerst afspoelen met aanhangend water in de magnetron 5 minuten voor de eerste en de volgende 2 minuten vb voor 3 aardappelen 9 minuten de helft tijd nemen en magnetron aanzetten dan aardappelen omdraaien en de andere helft aanzetten , even laten afkoelen , in plakjes snijden en mooie goudbruine schijfjes. Proberen maar !!
Het opbakken van aardappelen vinden mijn kinderen heerlijk. Maar als je een flinke pan vol wilt klaar maken sta je nog wel een tijdje aardappelen te snijden. Daar heb ik iets op gevonden. Ik leg gewoon een aardappel in mijn ei-snijder. Zo krijg ik mooie dunne plakjes en ben in minder dan de helft van de tijd klaar.
Doe water in de pan en zet het op het vuur. Pak de ONGESCHILDE aardappelen en draai met een mesje een rondje erin. Helemaal rond in de breedte. Doe de aardappelen in de pan en laat ze gaar worden. Als ze gaar zijn haal ze er uit en dan kan je de schil er zo van af halen. PAS OP: de aardappel is dan nog heet. De aardappel moet heet zijn anders werkt het niet.
Login om een reactie te geven: