De beste tips

Aardappelpuree verdikken

#1. Aardappelpuree te dun

Aardappelpuree te dun uitgevallen. Doe er wat instant puree bij uit een pakje.
Aardappelpuree verdikken

#2. Recept voor heerlijke puree

Voor een lekkere puree: voeg warme bouillon, flink wat boter, nootmuskaat en een ei toe onder het pureren.
Aardappelpuree verdikken

#3. Aardappelpuree verdikken met maizena

Als je zelf gewone aardappelpuree wilt verdikken kun je het beste maizena toevoegen om de structuur te verdikken. Maizena is een verdikkingsmiddel, je moet er niet teveel van gebruiken. Als je een portie voor 3 á 4 personen wilt maken dan moet je iedere keer één eetlepel maizena toevoegen en vervolgens roeren en bekijken of de dikte goed is geworden. 

Vanzelfsprekend kan je er ook gewoon meer aardappelen bijdoen of anders de boel iets langer opwarmen. Door het verdampen zal de puree beter verdikt worden. 

Een samenvatting van manieren om aardappelpuree te verdikken:

  1. Verwarmen van de puree
  2. Verdikkingsmiddel toevoegen ( bijv. Maizena, maar ook zetmeel, aardappelvlokken, bloem of parmezaanse kaas )
  3. Koop een kant en klare aardappelpuree, daar is de mix vantevoren op de juiste dikte gebracht.

Succes!

Bekijk 1 andere tip

De nieuwste tips

Aardappelpuree verdikken

Kwalitatieve olie in de aardappelpurree

Vervang boter eens door een kwaliteitsolijfolie. Verrassend!

Aardappelpuree verdikken

Aardappelpuree luchtig maken

Aardappelen goed laten drogen, stampen en warme of lauwe melk erbij, altijd luchtige puree.
Aardappelpuree verdikken

Knolselderij toevoegen voor heerlijke puree

Lekkere aardappelpuree: kook eens knolselderij mee!

Nog 1 andere tip

Aardappelpuree verdikken

Pureer als de aardappels warm zijn

Het maken van puree gaat veel makkelijker als de aardappels nog warm zijn.

Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tip en help zo andere verder.

Nieuwe tip toevoegen Nieuwe tip toevoegen