Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Appels tips

Wat zijn Oma's tips rondom het gebruik van appels?

Oma's tips over bruine appels en het schillen van appels. Als je nu op deze leeftijd nog niet goed appels kan schillen dan wil oma je wel helpen! Lees de unieke tips:

Gerimpelde appels schillen

Leg oude gerimpelde appelen even in kokend water, dan zijn ze beter te schillen.

Tip #688


Bruine appelstukjes voorkomen

Als u uw appel in stukjes snijdt voor b.v. appelflappen of appeltaart en niet wilt dat de stukjes bruin verkleuren, sprenkel er dan een beetje citroensap overheen.

S. Pèrsons
Tip #1251


Appels versnellen rijping andere vruchten

Alle vruchten die rijpen, stoten ethyleen uit. Dat is een onzichtbaar gas dat voor de mens volledig ongevaarlijk is. Vooral appelen, tomaten en kiwi’s geven veel van deze rijpingsstof af. Andere vruchtensoorten die vlakbij de appelen liggen, nemen deze stof via hun schil op. Ze gaan hierdoor veel sneller bederven. Daarom legt u appelen best in een aparte en gesloten bak van de koelkast of op een aparte schaal Na de oogst van de appelen (eind augustus-september) leggen de veilingen een groot deel van de vruchten in grote koelruimten. Hier worden de temperatuur net boven het vriespunt en het zuurstofgehalte zeer laag gehouden. Hierdoor valt het rijpingsproces van de vruchten bijna volledig stil. Wanneer ze uit de koelruimte komen, lijkt het alsof ze pas geplukt werden. Op de schil van de appel ligt van nature een heel dun waslaagje dat de vrucht beschermt. Wanneer de appel na de pluk in de warmte komt (bijvoorbeeld in een niet gekoeld winkelrek of in de huiskamer) gaat dat waslaagje uitvloeien en de appel vettig doen aanvoelen. Hoe koeler de appel bewaard wordt hoe minder vettig hij zal aanvoelen.

Tip #15910


Appel eten voor betere gezondheid

Om je gezondheid te bevorderen:

Minimaal per dag 3 stuks fruit

Ook helpt 1 appeltje per dag. Let op: Dit appeltje is afhankelijk van de 3 stuks fruit. Het hoort niet bij de 3 stuks fruit.

Appeltje voor de dorst?

Joenoes Kariman
Tip #16325


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen