Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Asperges koken

Hoe kun je asperges bereiden en bewaren?

Grootmoeders tips voor het koken, bereiden en bewaren van asperges.

Asperge invriezen en koken

Eerst de asperges schillen, wassen onder proper water. In plastiek zakjes doen. Nu met de puntjes van de asperges naar beneden in de vriezer leggen. Klaar maken van de asperges: Haal een pakje uit de vriezer, haal nu de asperges eruit en snij de kopjes van de asperges eraf (onveveer een 4 a 5 cm). Dompel de achterkant van de asperges in kokend water en laat ongeveer 20 min koken. Voeg nu de kopjes erbij en laat nog een ongeveer een 5 min koken. Haal de asperges uit het water en smakelijk eten.

JPVS
Tip #3980


Verse asperges van mei tot augustus

Gebruik altijd verse asperge in het seizoen, het seizoen loop ongeveer van mei tot eind juli, augustus. Het heeft met het weer te maken, hoe warmer het is hoe beter de asperges zich ontwikkelen. Schil de asperges met een dun schiller 1 keer rond zorg er voor dat je geen stukjes of strookjes vergeet altijd plat anders breken ze en dat is zonde. Zo als je zult zien heeft een asperge meerdere knopen op zn stengel. En begin te schillen vanaf de vierde knop vanaf zn kop en schil zo rustig naar beneden. Ga zo al je asperges af en snij 2 centimeter van de onderkant af. Bewaar de schillen. Zet en pan met water op en doe daar de schillen van de asperges in, en voor de smaak zout toe voegen of groente bouillon. Voeg een klontje boter toe zo dat hij niet overkookt en gaat schuimen. (Dit geld ook Voor aardappel) En voor de beste tips twee schijfjes sinaasappel toevoegen dit geeft een fantastische en pure smaak van asperges zonder dat het er zoet van word.

Beau-Justin Hagenstein
Tip #8570


Asperges koken

Aperges koken: Schil de asperges met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden. Schil niet te dun: schil die blijft zitten is vezelig en niet lekker. Snijd van alle asperges 3 à 4 cm van de onderkant af: die houtachtige stukjes smaken niet lekker. Zorg dat alle asperges daarna even lang zijn. Zet de asperges met de koppen omhoog in het mandje van de aspergepan. Plaats het mandje in de pan en vul met zo veel water dat de koppen er bovenuit steken. Je kunt de asperges ook in een gewone pan koken, waar ze liggend in passen. De koppen worden dan iets zachter. Voeg zout toe. Breng met de deksel op de pan aan de kook. Zo worden de asperges gekookt en de koppen gestoomd. Draai het vuur na 5 min. uit en laat met de deksel op de pan 10-15 min. staan, afhankelijk van de dikte.

Tip #15731


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen