Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Gebruik altijd verse asperge in het seizoen, het seizoen loop ongeveer van mei tot eind juli, augustus. Het heeft met het weer te maken, hoe warmer het is hoe beter de asperges zich ontwikkelen. Schil de asperges met een dun schiller 1 keer rond zorg er voor dat je geen stukjes of strookjes vergeet altijd plat anders breken ze en dat is zonde. Zo als je zult zien heeft een asperge meerdere knopen op zn stengel. En begin te schillen vanaf de vierde knop vanaf zn kop en schil zo rustig naar beneden. Ga zo al je asperges af en snij 2 centimeter van de onderkant af. Bewaar de schillen. Zet en pan met water op en doe daar de schillen van de asperges in, en voor de smaak zout toe voegen of groente bouillon. Voeg een klontje boter toe zo dat hij niet overkookt en gaat schuimen. (Dit geld ook Voor aardappel) En voor de beste tips twee schijfjes sinaasappel toevoegen dit geeft een fantastische en pure smaak van asperges zonder dat het er zoet van word.

5 0 0






Eerst de asperges schillen, wassen onder proper water. In plastiek zakjes doen. Nu met de puntjes van de asperges naar beneden in de vriezer leggen. Klaar maken van de asperges: Haal een pakje uit de vriezer, haal nu de asperges eruit en snij de kopjes van de asperges eraf (onveveer een 4 a 5 cm). Dompel de achterkant van de asperges in kokend water en laat ongeveer 20 min koken. Voeg nu de kopjes erbij en laat nog een ongeveer een 5 min koken. Haal de asperges uit het water en smakelijk eten.

5 0 0