Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Bakplaat schoonmaken

Hoe kun je het beste een ovenplaat reinigen?

Na verloop van tijd branden etensresten in op de bakplaat of ovenplaat. Het schoonmaken van dit soort vlekken kan een behoorlijke klus zijn. Met Oma's tips krijg je de bakplaat van de oven hopelijk weer mooi schoon!

Bakplaat schoonmaken met zout

Zet de bakplaat in de oven en verwarm deze ongeveer 10 min lang op 200 graden, pak de bakplaat eruit en strooi er zout overheen laat dit zo afkoelen. Nadat het afgekoeld is kun je met een doekje alles eraf vegen en is brandschoon! Werkt goed en stinkt niet.

Kim
Tip #5794
1 0
Vet en eten aangekoekt

Bakplaat, oven/bbqrooster:

Is de bakplaat en/of rooster van je oven/bbq erg vuil van aangekoekt eten en vet?
Maar heb je geen zin om te schrobben met een schuurspons/metaalspons?
Dan is er hier een goede oplossing ervoor: Leg de bakplaat en rooster in een bak (waar het in past) of in bad met heet water en doe er enkele vaatwastabletten bij. (Wel van die vaatwastabletten die een sterk ontvettende kracht heeft.)
En je bakplaat/rooster is na enkele uren weer erg proper en zo goed als nieuw.

Angelo Cabooter
Tip #16168
1 0
Bakplaat schoon met azijn en soda

Een smerige bakplaat kan nogal een karwei zijn om die weer schoon te krijgen. Een aantal manieren om een bakplaat goed schoon te krijgen zijn bijvoorbeeld:

1.) met azijn en wat baking soda. Als je een flinke laag van de soda over de bakplaat gooit kan je daarna een mengsel van water en wat azijn toevoegen (bijvoorbeeld met een plantenspuit) laat dit mengen en een uurtje of 2 zijn werk doen. Hierna afschrobben en droogmaken en als het goed is is de bakplaat weer een flink stuk schoner.

2.) Extra ontvettende vaatwastabletten: vul de gootsteen met warm water / los er een vaatwastablet in op (werkt ook om deze van te voren te verkruimelen) en leg vervolgens de bakplaat hier een half uurtje in, vervolgens weer schrobben, afspoelen en droog maken en de bakplaat zal weer blinken als voorheen.

Succes!

mBlaak
Tip #16633
0 0