Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Bananen mogen niet in de koelkast worden bewaard, ze worden niet rijp, de smaak gaat dan verloren en ze kleuren zwart.

3 5 1 0






Zijn je bananen nog té rijp om te eten, doe ze dan in een zak met bijvoorbeeld een rijpe peer of mango. Effect; binnen een uurtje mooie gele bananen.

5 0 0






Leg bananen en appels nooit bij elkaar op de fruitschaal! Ze worden dan namelijk meteen rijp en zijn een dag later dus al bruin. Wil je de banaan juist sneller rijp, omdat je bv alleen maar groene kon krijgen, dan kan diezelfde appel daar weer voor zorgen.

5 0 0






Wil je voorkomen dat je bananen snel bruine plekken krijgen, dus snel rijp worden? Wikkel dan om de steel een stukje aluminiumfolie. Je kunt één stuk om de hele bovenkant van de tros doen, je kunt het ook per banaan doen. Werkt allebei!

5 0 0