Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

BBQ rooster schoonmaken

Hoe kun je een bbq rooster goed schoon krijgen?

Na een avond barbecueën hoef je vaak niet de hele bbq schoon te boenen maar voldoet enkel het schoonmaken van het rooster. Om het barbecue rooster goed schoon te krijgen zijn er een paar hele handige tips die je kunt volgen. Op die manier kun je de volgende keer weer snel starten met grillen.

BBQ Rooster schoon? Met aluminiumfolie!

Het schoonmaken van het barbecuerooster gaat heel erg gemakkelijk met een prop aluminiumfolie. Ligt wrijven en alles vliegt eraf. Succes.

Tip #696
2 1
Aanbaksels rooster BBQ

Als u van aluminiumfolie een flinke prop maakt, kunt u hiermee heel gemakkelijk en zonder al te veel moeite de aanbaksels verwijderen. Het werkt gegarandeerd.

Monique ten Bruggencate
Tip #2464
1 0
Vies bbq rooster in het gras leggen

Leg het rooster nadat het een beetje is afgekoeld in het gras en laat het een nacht liggen. "s Morgens kun je het zo schoon veggen met een vochtige spons.

Petra
Tip #2984
1 0
Dauw het rooster laten schoonmaken

Na het barbequeen legt u het rooster gewoon op de kop in het gras en laat dit s"nachts liggen door de dauw weekt het los en kunt u de volgende dag het er met een doek zo afvegen.

Tip #1505
0 0
Prop aluminiumfolie als borstel

Neem aluminiumfolie en maak er een prop van, wrijf met deze prop aluminiumfolie , samen met wat afwasmiddel over de rooster, het vuil vliegt eraf.

Rianne
Tip #1570
0 0
Rooster in natte kranten leggen

Barbequerooster tussen natte kranten de volgende dag kun je het zo maar afvegen niet wachten tot de kranten opgedroogd zijn.

Rietje Brouwers
Tip #1644
0 0
BBQ rooster schoonmaken tip

Het rooster kunt U snel en gemakkelijk schoonmaken als het na het barbequen een nachtje in het gras van Uw gazon laat liggen. Het vuil gaat er dan razendsnel af.

Mirjam
Tip #2184
0 0
Mayonaise voor een schoon rooster

Smeer het rooster in met mayonaise. Daarna is met een doekje het rooster heel makkelijk schoon te maken.

Fietie
Tip #2230
0 0
Wokolie of citroen gebruiken

Je kunt voor je begint het rooster inwrijven met eem halve citroen dan is het ook zo schoon of met wokolie.

Tiny
Tip #2679
0 0
Op de kop in het gras leggen

Als u lekker hebt ge-bqq leg dan het rooster op de kop in het gras, de volgende dag kunt u het vuil er zo afhalen met een doek.

Dia Hendriks
Tip #2726
0 0
Ovenreiniger voor bbq rooster

Om uw barbequerooster goed schoon te meken, gebruik ovenreiniger.Leg het rooster in een vuilniszak en spuit op het rooster de ovenreiger laat dit een 5 uur intrekken en spoel daarna het rooster met water schoon.

Leander
Tip #3303
0 0
De gele Mr Muscle werkt goed

Even inspuiten met de gele muscle, even laten inwerken en je maakt het zo schoon! Werkt ook super met gasfornuis!

Roelie
Tip #4079
0 0
Schuursponsje met koffiedrab

Aangekoekte roosters e.d. krijg je schoon met een schuursponsje vol koffiedrab (gewoon uit het filter, na het koffiezetten).

Tip #4242
0 0
Afspoelen na nachtje gras

Het smerige aangekoekte rooster een nacht in het gras laten liggen de volgende morgen simpelweg afspoelen.

Ben
Tip #4254
0 0
BBQ gril in kranten wikkelen

Het rooster van de bbq na gebruik in een krant doen de krant goed nat maken en de volgende dag kun je het met een doek of borstel schoonmaken en het ziet er weer als nieuw uit.

Ad
Tip #4260
0 0