De beste tips
#1. Biefstuk bakken
#2. Biefstuk malser maken
#3. Biefstuk bakken - kamertemperatuur
Laat het vlees altijd op kamertemperatuur komen, zo voorkom je dat als je de biefstuk kort aanbakt op een hoog vuur de binnenkant nog koud is omdat de kou van de koelkast er nog inzit. Door hem op kamertemperatuur eerst te laten komen wordt de biefstuk meer gelijkmatig verhit.
Dep de biefstuk droog voor je hem in de pan doet, zo zorg je er voor dat de biefstuk mooi kan 'bruinen'. Zout mag er op (kort) voordat de biefstuk in de pan gaat, peper pas na het bakken want dit verbrand makkelijker. Verder als laatste tip te bakken in boter en olie, de boter zorgt voor een heerlijke smaak en de olie zorgt ervoor dat er hogere baktemperaturen worden bereikt, waardoor de biefstuk mooi dichtschroeit. Laat de biefstuk daarna even rusten in aluminium folie, dat doet het vlees echt goed!