Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Bladerdeeg maken

Hoe maak je zelf bladerdeeg?

Dit is een makkelijke. Zelf bladerdeeg maken! Oma helpt graag.

Bladerdeeg zelf maken

Basis recept bladerdeeg om zelf te maken: 

1 kg bloem koud water(ijskoud)
1/2 kg harde boter

Bereiding: De bloem in de kneder brengen en op een lage stand zetten en geleidelijk water toevoegen totdat u een soepel deeg krijgt (of met de hand kneden). Indien nodig nog bloem of water bijvoegen.

Leg het deeg vervolgens op een voorgebloemde houten plank en  afdekken met huishoudfolie en een uur laten rusten in koelkast.

Ondertussen de boter kneden met de handen (niet laten smelten) Na een uur het deeg uit de koelkast nemen en uitrollen op een voorgebloemde tafel ongeveer 3 cm dik en in een rechthoek de boter verdelen in plakjes op 2/3 van het deeg 1/3 niet

Het niet beboterde gedeelte plooien over 1/3 van deeg met boter daarna de andere 1/3 hierover dan terug uitrollen in rechthoek het deeg terug 3 x 1/3 toeplooien en terug uitrollen - dit 3 maal herhalen

Hierna het deeg in plastic folie leggen op een houten plank een nacht in de koelkast doen. De dag erna is u deeg klaar voor gebruik

Men kan dit deeg voor alle taarten gebruiken. Zoals appeltaart, fonds voor biscuit enzovoort. Men bakt dit deeg af in een oven van 230 graden in de eerste 15 min en laten uitdrogen bij temperatuur van 170. Nooit de oven deur open tijdens het eerste baktijd smakelijk. 

Verhelst andre
Tip #5512

Inloggen of reactie achterlaten als gast

Reactie geplaatst


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen