De beste tips
#1. Bladerdeeg zelf maken
Basis recept bladerdeeg om zelf te maken:
1 kg bloem koud water(ijskoud)
1/2 kg harde boter
Bereiding: De bloem in de kneder brengen en op een lage stand zetten en geleidelijk water toevoegen totdat u een soepel deeg krijgt (of met de hand kneden). Indien nodig nog bloem of water bijvoegen.
Leg het deeg vervolgens op een voorgebloemde houten plank en afdekken met huishoudfolie en een uur laten rusten in koelkast.
Ondertussen de boter kneden met de handen (niet laten smelten) Na een uur het deeg uit de koelkast nemen en uitrollen op een voorgebloemde tafel ongeveer 3 cm dik en in een rechthoek de boter verdelen in plakjes op 2/3 van het deeg 1/3 niet
Het niet beboterde gedeelte plooien over 1/3 van deeg met boter daarna de andere 1/3 hierover dan terug uitrollen in rechthoek het deeg terug 3 x 1/3 toeplooien en terug uitrollen - dit 3 maal herhalen
Hierna het deeg in plastic folie leggen op een houten plank een nacht in de koelkast doen. De dag erna is u deeg klaar voor gebruik
Men kan dit deeg voor alle taarten gebruiken. Zoals appeltaart, fonds voor biscuit enzovoort. Men bakt dit deeg af in een oven van 230 graden in de eerste 15 min en laten uitdrogen bij temperatuur van 170. Nooit de oven deur open tijdens het eerste baktijd smakelijk.