Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Bloemkool koken

Wat zijn handige tips voor het koken van bloemkool?

Oma en alle gebruikers van Oma Weet Raad hebben meer dan 15 tips verzameld om bloemkool goed te koken.

Suiker in het kookwater

Bloemkool blijft mooi bij het koken als men een beetje suiker in het kookwater doet. Ook een scheutje melk in het kookwater zorgt voor een mooie bloemkool.

Tip #702


Aluminiumfolie voor goed houden

Bloemkool kun je minstens 2 weken goed houden als je hem meteen na het kopen ontdoet van de stronk en volledig inpakt in aluminiumfolie.

Joke van Leeuwen
Tip #703


Schijfje citroen maakt het wit

Als U bloemkool kookt doe dan schijfje citroen bij het kookwater, dan wordt het prachtig wit.

Dini Meeuws
Tip #704


Boterham bovenop de bloemkool

Om geen bloemkool geur te krijgen tijdens het koken:1 bruine of witte boterham boven op de bloemkool meekoken.

Wil van der Rijst
Tip #705


Doek om de deksel

De kooklucht wordt niet verspreid als tijdens het koken een schone doek om de deksel wordt gevouwen. Voor de veiligheid pas aanbrengen als het water kookt en het gas laag is gedraaid!

Tip #706


Gember tegen de bloemkool geur

Wanneer u bloemkool kookt doe er wat gember poeder bij en de geur is veel minder. Om de bloemkool mooi wit te krijgen doe je bij het kookwater een klontje suiker!

Tip #707


Groen er lekker in laten

Het verwijderen van het groen bij bloemkool is niet handig. De bloemkool blijft langer goed 'met' groen. Daar zit nog voldoende vocht in om de kool vers te houden.

Tom Loman
Tip #708


Schijfje ui doet wonderen

Tijdens het koken van bloemkool geen luchtjes meer in de keuken, door er een schijfje ui aan toe te voegen, helpt ook prima bij het koken van spruitjes.

Dirk van Nugteren
Tip #2091


Sneetje in het steeltje

De bloemkool rapper gaar? Gewoon aan de onderkant van ieder steeltje een sneetje geven en dan koken.

Anja
Tip #2512


Stevige bloemkool is beter

Koop een stevige bloemkool, en geen slappe. de bloemkoolroosjes moeten stevig tegen elkaar gedrukt zitten. ontdoe hem thuis van de stonk, en wikkel hem in een schone droge theedoek. dit geld hetzelfde als met broccoli, en champignons.

Jantien
Tip #3224


Bloemkool de krant in

Als je een bloemkool lang wil bewaren en de bloemkool wit wil houden wikkel je hem in een krant en leg hem donker je kunt hem minimaal anderhalve week zo bewaren

Marjan Werner
Tip #4241


Suiker in het water tegen geur

Een schepje suiker toevoegen aan het kook water.

C. Vorenhout
Tip #5882


Citroensap bij het water

Luchtjes bij bloemkool koken: Beetje citroensap bij het water.

Tip #6931


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen