Bloemkool blijft mooi bij het koken als men een beetje suiker in het kookwater doet. Ook een scheutje melk in het kookwater zorgt voor een mooie bloemkool.
De kooklucht wordt niet verspreid als tijdens het koken een schone doek om de deksel wordt gevouwen. Voor de veiligheid pas aanbrengen als het water kookt en het gas laag is gedraaid!
Wanneer u bloemkool kookt doe er wat gember poeder bij en de geur is veel minder. Om de bloemkool mooi wit te krijgen doe je bij het kookwater een klontje suiker!
Het verwijderen van het groen bij bloemkool is niet handig. De bloemkool blijft langer goed 'met' groen. Daar zit nog voldoende vocht in om de kool vers te houden.
Tijdens het koken van bloemkool geen luchtjes meer in de keuken, door er een schijfje ui aan toe te voegen, helpt ook prima bij het koken van spruitjes.
Koop een stevige bloemkool, en geen slappe. de bloemkoolroosjes moeten stevig tegen elkaar gedrukt zitten. ontdoe hem thuis van de stonk, en wikkel hem in een schone droge theedoek. dit geld hetzelfde als met broccoli, en champignons.
Als je een bloemkool lang wil bewaren en de bloemkool wit wil houden wikkel je hem in een krant en leg hem donker je kunt hem minimaal anderhalve week zo bewaren
Login om een reactie te geven: