Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Broccoli koken

Hoe moet je broccoli koken?

Broccoli koken op een manier zodat de belangrijke gezonde eigenschappen van de broccoli niet verloren gaan.

Broccoli koken

Voor mooie groene broccoli, eerst water aan de kook brengen en dan pas rauwe broccoli erbij gooien. Zo blijven ook meer vitaminen behouden! (werkt ook bij andere groene groentes)

Vanessa
Tip #712


Kort stomen en de pan in

Wat mijn grootmoeder vroeg altijd deed: Stoom de broccoli (dus niet met heel veel water in de pan, alleen een bodempje) en dan na een korte stoom sessie van ongeveer 6 minuten moet je de broccoli een beetje aanbraden in een pan. Dan wordt broccoli echt heel lekker.

JanetteB
Tip #18052


Water voor broccoli eerst koken

Voordat ik broccoli kook, zorg ik er altijd voor dat het water eerst kookt. Dit maakt namelijk dat de broccoli een stuk groener blijft. Verder maakt dit ook dat er meer vitaminen in de broccoli zelf blijven zitten.

bert
Tip #20328


Broccoli na koken in ijsbad

Altijd als ik broccoli kook, doe ik deze na de tijd in een ijsbad. Dit komt omdat een ijsbad er voor zorgt dat de broccoli zijn mooie kleur houdt. Dat is natuurlijk waar je naar op zoek bent als je een mooi gerecht wilt maken. Als je een mooi gerecht wilt maken met broccoli, is dit altijd de manier waarop je dit moet doen.

Anoniem
Tip #21316


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen