Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Basis recept voor cake (cakevorm 25 cm): 200 gr suiker 200 gr boter, op kamertemperatuur 1 tl vanille-extract en/of citroenrasp ¼ tl zout 4 eieren, op kamertemperatuur 200 gr bloem 1½ tl bakpoeder Verwarm de oven voor op 160 °C. Vet de cakevorm in. Doe de suiker, boter, het vanille-extract en/of de citroenrasp en het zout in een kom en mix dit in minimaal 5 minuten romig. Voeg vervolgens de eieren één voor één toe, waarbij je het volgende ei pas toevoegt als het vorige volledig is opgenomen. Stop met mixen als alle eieren goed gemengd zijn en het mengsel luchtig is. Spatel de bloem en het bakpoeder voorzichtig door het beslag, zodat de luchtigheid behouden blijft. Schep het beslag in de cakevorm, strijk de bovenkant glad en bak in 60 tot 75 minuten gaar. Prik met een satéprikker in de cake om te kijken of deze al gaar is. Blijft er geen beslag meer aan de prikker zitten, dan kan hij uit de oven. Na het bakken stort je de cake op een rooster en laat hem volledig afkoelen.

1 0


Cake wordt bij het bakken mooi bruin als u er eigeel of melk opdoet voordat hij in de oven gaat.

0 0


In plaats van 200gr. boter gebruik ik altijd maar 100gr. Ik doe er wel een eitje extra in en de cake is overheerlijk en beter voor iemand die op het gewicht moet letten!

0 0


Leg in de cake vorm bakpapier en laat het een beetje oversteken, je hoeft niet meer te knoeien met boter en na het bakken haal je de cake heel gemakelijk er uit door middel van de overstekende delen.

Petra
0 0


Heeft u ook altijd die pech dat de cake aan de vorm blijft plakken? om dat te voorkomen smeerje de vorm in met boter en doet er daarna paneermeel op dat help prima.

Tom
0 0


Om te voorkomen dat de cake in de vorm blijft plakken, eerst de vorm goed invetten met boter en daarna wat bloem erin strooien.

Kim
0 0


Blijft uw cake ook altijd half in de vorm achter? Vorm licht met boter invetten, stuk bakpapier zo breed als de bodem erin "plakken", laat dit bovenaan iets uitsteken. Na bakken hoef je nu de cake alleen aan de korte zijkantjes los te maken met een mes, daarna kun je de cake er zo uittillen aan het nog uitstekende bakpapier!

Gea
0 0


Is uw cake te nat ? haal hem uit de oven en doe er voor 20 minuutjes aluminiumfolie overheen , Dan is hij niet meer nat .

0 0