Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Heeft u ook altijd die pech dat de cake aan de vorm blijft plakken? om dat te voorkomen smeerje de vorm in met boter en doet er daarna paneermeel op dat help prima.

5 0 0


Is uw cake te nat ? haal hem uit de oven en doe er voor 20 minuutjes aluminiumfolie overheen , Dan is hij niet meer nat .

5 0 0


Leg in de cake vorm bakpapier en laat het een beetje oversteken, je hoeft niet meer te knoeien met boter en na het bakken haal je de cake heel gemakelijk er uit door middel van de overstekende delen.

5 0 0


Blijft uw cake ook altijd half in de vorm achter? Vorm licht met boter invetten, stuk bakpapier zo breed als de bodem erin "plakken", laat dit bovenaan iets uitsteken. Na bakken hoef je nu de cake alleen aan de korte zijkantjes los te maken met een mes, daarna kun je de cake er zo uittillen aan het nog uitstekende bakpapier!

5 0 0


In plaats van 200gr. boter gebruik ik altijd maar 100gr. Ik doe er wel een eitje extra in en de cake is overheerlijk en beter voor iemand die op het gewicht moet letten!

5 0 0


Cake wordt bij het bakken mooi bruin als u er eigeel of melk opdoet voordat hij in de oven gaat.

5 0 0


Om te voorkomen dat de cake in de vorm blijft plakken, eerst de vorm goed invetten met boter en daarna wat bloem erin strooien.

5 0 0