Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Chips bewaren

Hoe houd je chips knapperig en hoe kan je chips het beste bewaren?

Je hebt niet altijd meer een wasknijper bij de hand in deze tijd, lees wat je allemaal kan doen om chips beter te bewaren en knapperig te houden.

Chips hersluiten met wasknijper

Gebruik een wasknijper om een geopende verpakking van chips, zoutkoekjes e.d. opnieuw te sluiten; zo blijft alles nog DAGEN lang vers bewaard.

Josette
Tip #726


Chips of toastjes weer krokant

Chips of toastjes niet helemaal kraakvers meer? Leg een stuk keukenpapier op een bord; leg hier een enkele laag chips of toastjes op en dek deze af met keukenpapier. Op vol vermogen 45 a 60 sec. verwarmen.

Susan
Tip #725


Chips bewaren in koelkast

Als je af en toe een bakje chips eet en er altijd flink wat overblijft, bewaar de geopende zak dan in de koelkast. Zo blijft je chips nog dagen (zo niet weken) vers!

Arpie
Tip #11645


Chips langer bewaren

Als je de zak goed wil afsluiten kun je de open zijde aan de bovenkant een flink aantal keer strak omwentelen en er vervolgens een paar nietjes in doen. Dan is de zak ook niet meer zo goed open te maken door de kinderen (of manlief 😇).

Oma Jeltje
Tip #18031


Chips bewaren met een wasknijper

Chip wil ik altijd lekker lang bewaren. Ik kan er dan meerdere keren van genieten. Ik vind het belangrijk dat ik een zak chips niet in eén keer leeg ga eten. Daarom gebruik ik altijd een wasknijper om de zak af te sluiten. Dan voorkom ik dat ze zak eventueel weer open gaat. Want sloffe chips is zeker niet iets wat ik lekker vind. Ik kan de chips dan veilig weg leggen.

Anoniemx
Tip #20931


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen