Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Citrusvruchten persen

Hoe haal je meer sap uit sinaasappel of citroen?

Als je citrusvruchten wilt persen kan je er via wat oude tips nog net iets meer uit halen. Lees over deze tips op Oma Weet Raad.

Citrusvruchten geven meer sap als ze verwarmd zijn

Citrusvruchten geven meer sap vrij wanneer ze eerst 10 a 20 sec. op vol vermogen in de magnetron verwarmd worden. Laat ze even liggen en pers ze daarna uit.

Tip #729


Citrusvruchten persen met sapcentrifuge

Wil je echt het meeste uit jouw citrusvruchten halen dan moet je ervoor kiezen om een sapcentrifuge te gebruiken. Deze centrifuge zorgt ervoor dat je elke druppel van de citrusvrucht eruit krijgt.

JanetteB
Tip #18082


Citrusvrucht in de magnetron voor het persen

Als ik een citrusvrucht wil persen, merk ik altijd dat er redelijk weinig sap uit komt. Door de vrucht 15 sec in de magnetron te doen, zorg je er voor dat ze meer sap geven. Na ze even te laten liggen, krijg je extra sap hier uit.

Grotetips
Tip #20330


Citrusvruchten rollen voor persen

Voordat je een citrusvrucht gaat persen, is het verstandig om deze eerst een aantal keer over een vlak oppervlak te rollen. Het rollen van een citrusvrucht zorgt er namelijk voor dat er meer sap vrij komt. Op het moment dat je deze gaat persen, krijg je er dan ook meer sap uit. Het kan handig zijn om hier gebruik van te maken. Dit komt omdat je hierdoor meer uit je citrusvruchten krijgt dan je misschien zou denken.

Benthe
Tip #21335


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen